NOGOMET

Sarajevo pobjedom na Piroti protiv Travnika potvrdilo prolaz u četvrtfinale Kupa BiH

Revanš susret

Al. Ti.

21.10.2014

U revanš utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, Sarajevo je na Piroti pobijedilo čini se rutinski, domaću ekipu Travnika rezultatom 2:3. Na Koševu je prije tri sedmice bilo 4:0 i Bordo tim je još ranije riješio sve dileme oko prolaza.

Zbog toga su treneri oba tima izveli dosta kombinovane sastave, a gledaoci su mogli uživati u opuštenoj i lijepoj fudbalskoj predstavi.

Bordo tim je do vodstva stigao u 31. minuti. Nakon lijepe kombinacije Radovca i Handžića, lopta je došla do Stojčeva koji je ljevicom odlično šutirao sa vrha kaznenog prostora i majstorski pogodio za vodstvo svog tima.

Ipak, Veziri su brzo stigli do poravnanja. Igrala se 41. minuta kada je  Brazilac Adriano je nakon solo prodora lijepo lobovao mladog Plakala za 1:1. Aktuelni osvajač Kupa još je ekspresnije vratio prednost, jer se Radovac u 44. minuti lijepo oslobodio svog čuvara i udarcem malo iskosa iz šesnaesterca iznenadio domaćeg golmana za 1:2.

U drugom poluvremenu smo gledali bolji nogomet Travnika, a to se domaćim igračima isplatilo u 75. minuti kada je Goloman pogodio za izjednačenje 2:2.

Ipak, treći put na utakmici Bordo tim dolazi u vodstvo, kada je Todorović dobro ubacio, a Velkoski deset minuta prije kraja utakmice pogodio za konačnih 3:2.

Tako je Sarajevo produžilo svoj niz bez poraza u Kupu na 13 utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.