NOGOMET

Otkrivamo u kojem gradu i hotelu se u Italiji danas dogovarao transfer Kolašinca u Juventus

Italijanska "Gazzetta dello sport" potvrdila

A. SOKOLOVIĆ

9.1.2017

Ako je i postojala sumnja, više je nema. Tajnu je otkrila ugledna „Gazzetta dello sport“ koja je potvrdila da su se čelnici Juventusa danas sastali s posrednikom u Milanu, na kojem je dogovoren transfer Seada Kolašinca iz Schalkea 04 u Juventus.
 
Kao što je poznato, našem „Zmaju“ na kraju sezone ističe ugovor s njemačkim klubom, a „Bianconeri“ će najvjerovatnije već ovog mjeseca ostati bez Francuza Patrica Evre.
 
- Kolašinac je idealna zamjena za lijevi bok „Stare dame“ – piše „Gazzetta“.
 
U nastavku priče najtiražnijeg sportskog lista u Italiji, u „ljubičastoj novini“ piše da su se generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta i sportski direktor Fabio Paratici sastali sa FIFA agent Giacomom Petralitom u hotelu „Palazzo Parigi“ u centru Milana.

palazzo-parigi-hotel

Hotel „Palazzo Parigi“ u centru Milana: u kojem su se sastali čelnici Juventusa i FIFA agent 

Ovaj agent je poznat po posredovanje prilikom transfera između Italije i Njemačke, a vjeruje se da je blizak i Kolašincu. Inače, Giacomo Petralito je blizak čelnicima Juventusa, posebno Luciano Moggiju.
 

agent

Petralito (sredina) u društvu Luciano Moggija i njegove pratilje Novelle Ferrini 

- Namjera razgovora je bila uvjeriti 24-godišnjaka da potpiše sporazumni predugovor sa „Starom Damom“, prije nego to pokušaju Bayern i klubovi iz Premier lige – piše „Gazzetta“.
 
Italijani još otkrivaju da su čelnici Juventusa spremni dovesti Kolašinca u Torino već u januaru nudeći nominalnu naknadu za Schalke.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.