NOGOMET

Evropska liga: Aberdeen pobjedom na Pecari izbacio Široki Brijeg

Piše: Al. Ti.

20.7.2017

Široki Brijeg večeras je na Pecari poražen od škotskog Aberdeena rezultatom 2:0 i tako se sa ukupnih 3:1 oprostio od Evrope za ovu sezonu. 

Trener Širokog Goran Sablić je krenuo ofanzivno u večerašnji meč. Široki je u prvih 15-ak minuta dominirao terenom.

Prvu veliku priliku za našeg predstavnika desila se u 22. minuti kada je Čabraja pobjegao defanzivcima Aberdeena, ali je za malo zakasnio na loptu.

Aberdeen u prvom poluvremenu niti jednom nije pokušao ugroziti Bilobrka, dok je naš tim zadovoljan rezultatom iz prve utakmice držao kontrolu nad susretom.

Drugi dio počeo je blagom inicijativom domaćih, a prva šansa desila se u 58. minuti kada je Krstanović šutirao ivice kaznenog prostora, ali Lewis dobro brani.

Samo minut kasnije odlična prilika za goste iz Škotske. Christie je šutirao sa 20-ak metara, Bilobrk odbranio, a na odbijenu loptu natrčao Stewart koji prebacuje gol.

Uzvratio je Široki velikom šansom u 68. minuti. Krstanović je iz voleja sa 15 metara odlično šutirao, a Lewis sjajno brani.

Samo tri minute kasnije Aberdeen je poveo. Neuspjelu ofsajd zamku koristi Stewart koji pogađa za 1:0.

U 78. minuti Aberdeen rješava pitanje pobjednika i putnika.

Christie je sjajnom soloakcijom uposlio Mackay-Stevena koji rutinski matira bilobrka za 2:0.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:0 za Aberdeen, koji tako sa ukupnih 3:1 zakazao susret sa kiparskim Apollonom u trećem pretkolu Evropske lige.



Š-A_0-1 by clipsbh

Š-A_0-2 by clipsbh
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.