NOGOMET

Admir Adžem startao sa pobjedom: Željezničar rutinski savladao GOŠK

A. Kuburović

Piše: N. Kr.

24.7.2017

Fudbaleri Željezničara su na otvaranju nove sezone Premijer lige na Grbavici savladali novajliju u ligi, ekipu GOŠK-a sa sigurnih 3:1.

Nakon što su okončali svoje evropske nastupe, Plavi predvođeni novim trenerom Admirom Adžemom, bez većih su problema savladali ekipu iz Gabele a rezultat je mogao biti i uvjerljiviji.

Već u 16. minuti Blagojević je sa 25 metara savladao Kozića i obradovao večeras nešto slabije popunjenu Grbavicu. Nakon gola Željezničar je nastavio sa dominacijom pa je tako Zakarić u 44. minuti iskosa prelijepim golom Želji donio veliku prednost pred nastavak susreta.

U drugom poluvremenu je bila ista slika na terenu, Željezničar je napadao a GOŠK se branio. Na visokih 3:0 povisio je kapiten Željezničara, Zajko Zeba, koji je bio precizan sa 11 metara u 51. minuti. U 86. minuti Anković je uspio postići utješni pogodak za goste.

Sa ovom pobjedom Željezničar je nakon prvog kola zasjeo na vrh tabele Premijer lige. U sljedećem kolu Plavi gostuju ekipi Mladosti dok će GOŠK dočekati banjalučki Borac.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.