NOGOMET

Jovetić u Sevilli, nada postoji

Avaz.ba

25.7.2017

Italijanski mediji javljaju da je Iranac Sardar Azmun sve bliži Laziu. Rimljani su ponudili ruskom Rubinu 15 miliona eura, što bi trebalo da bude dovoljno za transfer.

Azmuna čeka petogodišnji ugovor. Mladi češki napadač Patrik Sichk bio je na korak od Juventusa, ali nakon neuspješnih ljekarskih pregleda, koji su pokazali da ima određene probleme u radu srca, transfer se nije realizirao. U trku su uključio Inter, ali je Sichk odbacio mogućnost da se iz Sampdorije preseli u Milano, a italijanski mediji prenose da ga zanima samo Juve.

Priče oko senzacionalnog transfera Neimara u Paris Saint-Germain malo su utihnule juče, ali svjetski mediji još tvrde da je posao moguć.

Kako navodi "L'ekip", Neimarovi advokati boravili su u Parizu i zatražili od čelnika PSŽ-a da im obezbijede garancije da imaju 222 miliona za otkupnu klauzulu, a da pritom ne povrijede Uefino pravilo finansijskog fer-pleja.

Ukoliko klub obezbijedi garancije takve vrste, dalji razgovori su mogući.

Kako navodi "L'ekip", PSŽ bi mogao to da obezbijedi, ali mora da proda bar dvojicu igrača - na listi za odlazak su Hatem ben Arfa i Gžegorž Krihovjak.

Manchester Unitet doveo je mladog golmana Tea Ričardsona iz Lidsa. Rijad Marez je na kraju prošle sezone zatražio da ode iz Lestera, ali bi sezonu mogao da počne u istom klubu.

"Lisice" uporno odbijaju Romu, ali i Arsenal.

Kako navode engleski mediji, Marez je slobodan za 50 miliona funti. Poput Jovetićeve, traje saga i o Ivanu Perišiću, koga želi Manchester Unitet.

Inter je tvroglav i u ovom slučaju - ne da hrvatskog fudbalera za manje od 55 miliona eura.

"Korijere delo sport" navodi da će klub sa "Old traforda" dati toliko novca, a neće ni pustiti Antonija Marsijala, koga bi Inter želio u zamjenu za Perišića.

Stevan Jovetić bio je jučer meč-viner protiv Liona, ali je pitanje šta mu je donio taj gol - da li je ubijedio Spaletija da je igrač za Inter, ili je, pak, još jednom pokazao Sevilji da joj se isplati da ispuni finansijske zahtjeve milanskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.