NOGOMET

Liga prvaka: Višća asistirao u remiju Basaksehira, Grahovac i Aničić slavili

AFP

N. Kr.

26.7.2017

Sa devet odigranih utakmica ovog dana kompletirane su prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka.

Naš reprezentativac Edin Višća, sa svojim Basaksehirom je remizirao u Belgiji protiv Club Bruggea. Domaći su odlično počeli, poveli sa 2:0, ali su gosti iz Turske počeli sa sjajnom igrom te uspjeli preokrenuti rezultat na 3:2. Ipak, Brugge je uspio izbjeći poraz te tako ostaviti sebi šansu za prolazak dalje u revanšu za sedam dana. Naš Edin Višća je asistirao za treći gol svoje ekipe u 74. minuti.

Povremeni reprezentativci naše zemlje, Marin Aničić i Srđan Grahovac, sa svojom Astanom su slavili protiv poljske Legije sa 3:1.

Slovenački Maribor koji je izbacio prvaka naše zemlje, dosta se mučio sa predstavnikom sa Islanda te su minimalnim rezultatom osigurali vrijednu pobjedu. Treba istaći i da je hrvatski šampion, ekipa Rijeke, odigrala 1:1 u Salzburgu protiv istoimene ekipe.

Ostali rezultati: Dynamo Kiev-Young Boys 3:1, Hapoel-Ludogorets 2:0, Viitorul-APOEL 1:0, Celtic-Rosenborg 0:0, Nice-Ajax 1:1.

Sutra su na programu utakmice trećeg kolakvalifikacija za grupnu fazu Evropske lige. 

Pogledajte asistenciju Višće:



všć-ast-1 by clipsbh
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.