NOGOMET

Stevan Jovetić ide u Lazio?

Avaz.ba

27.7.2017

Italijanski Lazio traži zamjenu za odlazećeg napadača Keitu Baldea Dijaoa, a jedna od opcija je i Crnogorac Stevan Jovetić.

Za sada, ova ideja je tek u razmatranju, ali Gazzetta dello Sport javlja da je sjajni ofanzivac Intera velika želja trenera Simonea Inzaghija.

Lazijali traže pojačanje u samom vrhu napada, nekoga ko bi uz sjajnog Cira Immobilea bio ubitačan u završnoj trećini protivnika.

Upravo bi Jovetić mogao da bude ta idealna opcija za tu poziciju, a kako se rimski klub nalazi u pregovorima s Interom oko prodaje Keite, mogao bi da iskoristi to i dobije Crnogorca vrlo lako, nauštrb obeštećenja.

Podsjetimo, Lazio za Keitu traži 25.000.000 eura, što je otprilike upola manje od onoga što Inter traži za Jovetića.

Crnogorac je minulog proljeća sjajno nastupao na pozajmici u Sevilli, ali španski klub nije iskoristio opciju do 1. jula da ga otkupi za 13.000.000.

Nekadašnji nogometaš Partizana vratio se tokom ljeta u Milano, a nedavno je i na prijateljskom meču s Lyonom postigao pobjedonosni gol za Nerrazzure.

Ipak, čini se da za njega neće biti mjesta kod novog trenera Luciana Spalettija, pa je opcija prelaska u Lazio otvorena.

Prema nekim informacijama iz Italije, najrealnije je da se Keita Balde preseli u Inter, a da u suprotnom smjeru u paketu stignu Stevan Jovetić i 10.000.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.