NOGOMET

Alvaro Morata tek je stigao u Chelsea, a već se žali kako ga kritičari 'ubijaju'!

Avaz.ba

11.8.2017

Alvaro Morata (24) tek je stigao u Chelsea, a već se žali kako ga kritičari 'ubijaju'!

Španac je debitirao u 74. minuti engleskoga superkupa protiv Arsenala na Wembleyu i promašio je jedanaesterac u porazu 5:2 (1:1).

Morata je došao iz Reala za 58 miliona funti, te je prije debija samo dvaput zaigrao za plave na International Champions Cupu.

- Priznajem da je riječ o značajnoj svoti novca, ali ostat ću miran i na zemlji - rekao je za Marcu, pa nastavio:

- Igrao sam samo dvije predsezonske utakmice, 15 minuta u takmičarskom susretu i promašio sam jedanaesterac, i već me 'ubijaju'! Tako da znam što me tek čeka.

- To je cijena koju morate platiti za takav velik transfer. To me motivira da jače radim jer znam da me gledaju pod lupom."

- Bilo je to dugo, čudno ljeto, u kojem sam morao odlučiti. Nisam bio svjež i nisam mogao dobro trenirati. Sad se moram prilagoditi na novu ekipu, s italijanskim trenerom koji voli taktiku.

Antonio Conte bio je razlog više da Morata dođe u Chelsea jer on ga je prije tri godine doveo i u Juventus.

- Moram se dobro razumijeti s Conteom, on od mene traži suprotno od onoga što su tražili moji prijašnji treneri, igrat ću na drugačijim pozicijama i u drugačijem sistemu.

- Ne treba mi prilagodba na Premier ligu, ali treba na novog trenera. Znam da me htio i razgovarali smo puno puta, na neki sam se način osjećao dužan mu.

Na kraju se osvrnuo i na Real: 

- Morao sam napustiti Madrid. Bila je teška situacija, odlazio sam od kuće, iz tima koji je osvajao sve. Ali moja je odluka bila vođena sportskim ambicijama. Da je bilo samo do suigrača, ostao bih, ali otišao sam jer želim uspjeti u nogometu, raditi velike stvari. I na pravom sam mjestu za to.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.