Klopp tvrdi: Leo Messi odlazi iz Barcelone!

Avaz.ba
11.08.2017 15:54
A
A
A

Neymarov senzacionalan transfer u PSG upozorenje je Barceloni i da bi mogla izgubiti Lionela Messija, upozorio je Jürgen Klopp.

PSG je istresao rekordnu svotu od 222 miliona eura za Brazilca, pa se sada čini da i takve odštetne klauzule, koje su do jučer djelovale astronomski, više nisu osiguranje da vam igrač neće otići. Messijeva je klauzula 300 miliona eura...

- Jednostavno je: dosad je to bilo nemoguće, a sada je odjednom moguće. Imate listu s odštetnim klauzulama za igrače Barcelone, ondje stoji Leo Messi, 300 miliona eura. To je iznos koji je stavljen onako, nasumično. Jer ko bi ikad platio 300 miliona?! A sad se tako nešto jednostavno dogodilo - rekao je Klopp za DAZN.

- Ne znam je li to u redu, ni jedan trener ne bi zahtijevao takvo što. Takve se stvari odlučuju na drugim razinama. Najjednostavnije bi rješenje bilo pravilo, kamo želimo odvesti nogomet i gdje bi trebalo stati.

- To mogu odlučiti najveći klubovi, treba li granica biti 150 miliona eura ili 550 miliona i tada više ne bi bilo pritužbi.

- Volim nogomet jer jedni guraju druge prema naprijed i možeš stvoriti jako dobru momčad. Ako imaš odličnog igrača s jedne i s druge strane, oni će i onoga između njih učiniti odličnim. To volim kod sporta.