NOGOMET

Sarki: Costin slučaj je blag, Conte je Mikela izuzeo jer je igrao za reprezentaciju

Avaz.ba

16.8.2017

Diego Costa još uvijek očekuje transfer u Atletico Madrid, ali Chelsea ga ne pušta tako lako. Španac se još uvijek nalazi u rodnom gradu u Brazilu, a nema se namjeru vraćati u London iako mu je Conte rekao da mora. Engleski mediji pišu kako je zbog toga kažnjen s 300.000 funti, no njega nije briga za novac. Barem je tako rekao u nedavnom kontroverznom intervjuu za Daily Mail.

Sve je započelo u junu kada mu je Conte poslao poruku u kojoj je pisalo kako više nije u njegovim planovima. Otada su odnosi između njega i Italijana zategnuti, a jedino prihvaća odlazak u Madrid i nigdje više. Neki misle da je Costa strogo tretiran, a neki ne. Emmanuel Sarki spada u ovu drugu skupinu.  

Nigerijac je bio član Chelseajevih rezervi od 2006. do 2010. godine, a sada tvrdi kako je njegov sunarodnjak, John Obi Mikel, bio izostavljen iz tima jer je odlučio igrati za Nigeriju na Olimpijskim igrama 2016. Mikel je Chelsea napustio ovoga januara i preselio u kineski Tianjin Teda nakon što nije upisao niti jedan nastup za bluese pod Conteom. 


- Rečeno mi je kako je Conte tretirao Mikela nakon što je odlučio igrati za Nigeriju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Conte mu je dopustio da ode u Brazil pod jednom uvjetom, a to je: 'jednom kada se vratiš, možda nećeš biti u konkurenciji za prvi tim'.

- Jednom kada se vratio s igara, isti čovjek koji mu je dopustio da predstavlja Nigeriju mu je rekao da njegove usluge više nisu potrebne. Čak i kada je selektor Nigerije, Gernot Rohr, molio Contea da Mikel barem igra za Chelseajevu U23 tim, Conte nije popuštao.

- Bolno je to što nije dao priliku Mikelu da se oprosti s navijačima koji su bili uz njega deset i po' sezona. Costin slučaj je blag u odnosu na ovaj. Mikel je prošao gore, ali nikada nije ništa rekao ili se ponašao divlje jer je on tip osobe koja ne priča puno i ne reagira negativno na problematične situacije - zaključio je Sarki. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.