NOGOMET

Costa ponovo opleo po Conteu: SMS poruka bila je trenutak ludosti, ali i izraz nepoštovanja

Avaz.ba

21.8.2017

Diego Costa je u video-razgovoru za MC News ponovo istakao manjak manira trenera Chelseaja Antonija Contea koji ga je preko SMS poruke obavijestio kako na njega ne računa, ali i istakao kako će žaliti zbog odlaska samo zbog vjernih navijača koji su ga podržavali u protekle tri sezone.

- SMS poruka bila je trenutak ludosti. Može se dogoditi, ali mislim da je to bio izraz nepoštovanja. Uvijek sam tražio razgovor s trenerom i vodstvom kluba licem u lice, ali nikada nisam slao poruke što pokazuje kakva je zapravo osoba. Ako me nešto žalosti u cijeloj ovoj situaciji, onda je to vjernost navijača prema klubu i vjera u mene pa čak i u ovim vrlo delikatnim situacijama. Oni su jedan od razloga zašto sam tri godine ostao u klubu, bilo je to sjajno iskustvo - rekao je Costa.

Još je ranije bio vrlo otvoren oko povratka u Atletico Madrid. 

- Već imam u planu gdje želim igrati i to sam vrlo jasno istakao. Španija je zemlja s kojom se mogu poistovjetiti zbog klime i ljudi. Zaljubio sam se u Madrid, ali trebamo čekati pravi trenutak - zaključio je Costa.

Kao zamjenu Chelsea je već doveo Alvara Moratu iz Real Madrida. Španac je bio strijelac u porazu protiv Burnleyja, ali nije zatresao mrežu u pobjedi protiv Tottenhama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.