NOGOMET

Liga prvaka: Maribor opet u grupnoj fazi, Višća strijelac u remiju Basaksehira sa Sevillom

Piše: N. Kr.

22.8.2017

Nakon večerašnjih pet susreta play offa Lige prvaka poznata su imena učesnika Lige prvaka.

Naime, ekipe Celtica, Maribora, Olympiakosa, Napolija i Seville obezbijedile su plasman u najelitnije takmičenje Evrope.

Celtic je u terminu od 17:30 igrao protiv Astane i u dramatičnom susretu izgubio sa 4:3 ali zbog pobjede od 5:0 u prvom susretu ide dalje. Slovenački Maribor opet je uspio ući u grupnu fazu Lige prvaka. Oni su nakon poraza od 2:1 u prvom susretu protiv izraelske Hapoel Beer Sheve uspio nadonaditi zaostatak i minimalno slaviti kod kuće za veliko slavlje. Strijelac pogotka za prolaz dalje bio je Viler koji je pogodio u 15. minuti.

Hrvatska Rijeka nije uspjela napraviti veliki podvig. Nakon poraza u Pireju od 2:1, Grci su bili bolji i na Rujevici te su slavili sa 1:0 golom Marka Marina. Italijanski Napoli je i u revanšu protiv Nice potvrdio kvalitet i slavio sa rutinskih 2:0 te obezbijedio plasman u grupnu fazu.

Basaksehir našeg Edina Višće je odigrao uzbudljiv revanš u Andaluziji sa Sevillom, a konačan rezultat je bio 2:2. S obzirom da je Sevilla slavila u prvom meču s 2:1 ovo je bio rezultat koji im je donio prolazak dalje. Višća je postigao gol za svoju ekipu u 83. minuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.