NOGOMET

Ibrahim Šehić za Avaz.ba: Jedva čekam utakmice u Ligi prvaka, Džeko me već pitao jesmo li spremni

Šehić: Brani u sjajnoj formi

Razgovarao: ALDIN TIRO

26.8.2017

Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić trenutno proživljava najbolje trenutke svoje karijere. 

Naime, nekadašnji golman Željezničara, a sada prvi čuvar mreže Qarabaga je sa ovim azerbejdžanskim timom po prvi put u historiji izborio nastup u najelitnijem fudbalskom takmičenju na svijetu, Ligi prvaka.

Qarabag je u play offu za plasman u Ligu prvaka zahvaljujući golu u gostima protiv Kopenhagena prošao dalje. 

Atmosfera u klubu sjajna

Tako je voljom žrijeba Qarabag smješten u grupu C zajedno sa Chelseajom, Atletico Madridom i Romom, za koju nastupa naš kapiten Edin Džeko. Šehić je za Avaz.ba prokomentarisao šanse svoje ekipe u Ligi prvaka, Edinu Džeki, reprezentaciji, ali i Želji... 

Kako je kazao atmosfera u timu, ali i među navijačima je fantastična nakon plasmana u Ligu prvaka.

- Stvarno je ovo nešto posebno i sigurno da svaki igrac želi da igra Ligu prvaka. Radili smo naporno duži niz godina da dodjemo do Lige prvaka. Naši navijači su oduševljeni i čitav grad priča o nama i utakmicama koje dolaze. Uglavnom bi će to jedno sjajno iskustvo za nas - kazao je Šehić na početku razgovora. 

Qarabag je u grupi C zajedno sa Chelseajem, Atletico Madridom i Romom, za koju igra naš Edin Džeko. Šehić se istakao kako je grupa izuzetno teška, ali i da njegov tim želi da pokaže svima da nisu tu slučajno.

- Grupa je stvarno teška, ali to će biti za nas jedno odlično iskustvo i zelimo pokazati da nismo slučajno tu. Igrat ćemo najbolje što znamo i uživati u ovim trenucima - ističe Šehić

Zanimalo nas je da li se čuo sa Edinom Džekom, obzirom da će igrati protiv njega kada svoj meč budu igrali Roma i Qarabag.

- Čuli smo se, naravno. Pitao me jesmo li spremni... (smijeh op.a.). Edina znam skoro čitav zivot i bit će to stvarno posebno igrati protiv njega u Ligi prvaka - kazao je nam Šehić.

Osvojiti šest bodova

Neizostavna tema je svakako bila i reprezentacija BiH. Naš sagovornik smatra kako ukoliko želimo ići na SP u Rusiju, moramo osvojiti šest bodova u naredne dvije utakmice.

- Moramo pobijediti dvije utakmice koje nam predstoje ukoliko želimo još da se nadamo prolazu dalje. Bit će teško na Kipru, jer oni igraju dosta dobro na domaćem terenu. Ali ako budemo pravi mislim da nece doci u pitanje šest poena - zaključuje Šehić. 

Željo je moja prva ljubav

Na kraju je prokomentarisao i nastupe Željezničara, svog matičnog tima, koji je dobro počeo u novoj sezoni.

- Naravno da pratim sve utakmice Želje, to je moja prva ljubav i uvijek će ostati najvažniji dio moje karijere, taj period na grbavici. Sada smo pobjedili u debriju što je jako bitno, a sad nam dolazi Široki Brijeg. Nadam se da ćemo u toj utakmici ovjeriti tri boda i ostati na vrhu do kraja godine. Radujem se skorijoj izgradnji južnu tribine, ali i utakmicama reprezentacije BiH na Grbavici - kaže Šehić. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.