NOGOMET

Avaz.ba saznaje | Održan sastanak povodom "Grbavice", ovo je rok do kada stadion treba biti spreman za meč BiH - Belgija

A. Durgut/Avaz.ba

Piše: A. SOKOLOVIĆ

5.9.2017

"Grbavica" svakim danom dobiva novi izgled. Vrijedni radnici su i jutros izašli na ovaj sarajevski stadion, na kojem bi 7. oktobra trebali istrčati nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine i Belgije, u okviru devetog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Rusiji.

Tim povodom danas je u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine održan sastanak čelnih ljudi našeg "kuće nogometa", saznaje Avaz.ba.


Reflektori i teren prioritet

O aktuelnoj temi koja zanima bh. javnost, ne samo nogometnu, razgovarali smo sa Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom NSBiH, koji je vodio današnji sastanak.

- U ovom trenutku prioritet za odigravanje utakmice između BiH i Belgije su reflektori i teren. Pored toga, treba proširiti klupe za stručni štab i rezervne igrače sa 17 na 23 mjesta, zatim proširiti novinarske lože, platforme za TV kamere, kao i parking prostor - kaže Baković za Avaz.ba.

Prvi operativac NSBiH još je dodao da je potrebno osigurati i komforan smještaj gostujućih navijača.

- Naravno, potrebno je i renovirati postojeće toalete, ukloniti sve što može ugroziti sigurnost, posebno na južnoj tribini - dodaje Baković.

Zanimalo nas je do kada je rok da se "Grbavica" "ušminka" za odigravanje ove važne utakmice u kojoj Zmajevi pobjedom nad Belgijom, koja je osigurala plasman na Mundijal, love baraž.

Inspektori u kontroli

- Rok za sve radove je 1. oktobar. Evropsku nogometu federaciju (UEFA) ćemo redovno informirati o dinamici radova, s fotografijama i videozapisima. Ukoliko bude potrebno, njihovi inspektori doći će u Sarajevo da se na licu mjesta uvjere da li su stvoreni svi potrebni uvjeti za odigravanje utakmice. Uvjereni smo da ćemo blagovremeno završiti pripreme za meč, zajedno s entuzijastičnim i vrlo kooperativnim menadžmentom Fudbalskog kluba Željezničara - otkrio je Baković za Avaz.ba.  


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.