NOGOMET

Nije fotošop: Velšani kao da su posvađani, ali postoji razlog

Avaz.ba

6.9.2017

Slikanje u normalnoj pozi? Možete slobodno zaboraviti na to. Više nas nećete vidjeti kako stojimo kao svi ostali. Sad ćemo se ovako slikati, rekao je reprezentativac Velsa Džo Ledli (Joe Ledley).

Neobično fotografiranje reprezentativaca Velsa prije utakmice izazvalo je veliku pažnju svjetskih medija.

- Znate šta, shvatili smo da nam poziranje u normalnom stavu ne ide i da ispadamo grozno pa smo odlučili da ćemo se ubuduće slikati u rasporedu kakav nam u tom trenutku pade na pamet, rekao je veznjak Velsa.

Velšani su s dvije pobjede protiv Austrije kući 1-0 i jučer kod Moldavije 2-0) zaključili septembarski dio kvalifikacija. Geret Bejl (Gareth Bale) i društvo na drugom su mjestu grupe s četiri boda iza vodeće Srbije i nisu odustali od Svjetskog prvenstva, pišu 24sata.hr. 

Uoči jučerašnje utakmice u Kišinjevu u Moldaviji, Velšani su izgledali kao posvađani. Zapravo, izgledaju tako već neko vrijeme u tim protokolarnim fotografijama. 

Zaboravite na normalne slike

Onako na prvu, sve izgleda kao loša fotomontaža, kao da je neko izbrisao igrača, ali slika je prava, niko nije prčkao po njoj. Isto tako, Bejl i Remzi (Ramsey) nemaju svoj klan pa su zato odvojeni od ostalih na gornjoj slici. 

- Nismo praznovjerni, ali odlučili smo da ćemo se ovako slikati jer nam se to više sviđa. Zaboravite na slike u normalnoj pozi, to više nećete vidjeti - dodao je Ledley.

- Jednostavno, ne volimo poziranja i ovo radimo iz zafrkancije. Vidjet ćemo dokle će ići ovako. Za sada se baš dobro zabavljamo - dodao je Džoni Vilijams (Jonny William)s.

Selektor Kris Kolman (Chris Coleman) nema ništa protiv sve dok igrači pobjeđuju. Vels sljedeću utakmicu igra kod Gruzije 6. oktobra pa ćemo vidjeti koju su pozu smislili Bejl i društvo za tu utakmicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.