Alegri: Osvajanje Lige prvaka nije cilj, već san

Avaz.ba
12.09.2017 18:47
A
A
A

Trener Juventusa Masimilijano Alegri (Massiliano Allegri) rekao je da osvajanje Lige prvaka za njegov tim nije cilj, već san.

Posljednje tri godine su bile fantastične, dva puta smo bili u finalu Lige prvaka. Prvo finale je bilo poprilično neočekivano, dok smo u drugom gajili veliku nadu da možemo do trofeja. Nismo uspjeli, ali i dalje na to gledamo kao na veliki uspjeh jer ne mogu svi da igraju finale Lige prvaka - rekao je Alegri, prenose italijanski mediji. 

Juventus je u posljednje tri godine dva puta igrao finale najjačeg evropskog takmičenja i oba puta je poražen. Prvi put od Barcelone, a drugi put od Real Madrida.

- Osvajanje Lige prvaka ne može da bude cilj, to je san. Da biste ostvarili taj san morate da radite mnogo godina i da razvijete odredjeni vid mentalnog pristupa - rekao je Alegri.  

Juventus će ove sezone igrati u Grupi D sa Barcelonom, Olimpijakosom i Sportingom.

Grupa je uravnotežena mnogo više nego što to izgleda. Pored Barcelone, i Sporting i Olimpijakos su timovi sa dosta iskustva u Evropi. Neće biti lako osvojiti bodove, a mogu se izgubiti bilo gdje - rekao je Alegri.  

Juventus u prvom kolu gostuje Barceloni. Taj meč se igra od 20:45 na Kamp Nou.