NOGOMET

Kriza? Glupost! Barcelona je moćna i krvoločna, a kriza će doći samo kad ode najveći...

AFP

Avaz.ba

13.9.2017

I dok su navijači na Kamp Nou (Camp Nou) sada već tradicionalno zviždali himni Lige prvaka i ponosno i prkosno pokazivali transparent "Dobrodošli u Republiku Kataloniju", zbog kakvih (političkih poruka) Uefa redovito kažnjava klub, predsjednik Bartomeu rekao je najbolju vijest za fanove.

Navijači mogu biti mirni jer Mesi (Messi) potpisao novi ugovor i ostat će s nama koliko god želi, kao i Iniesta - rekao je. 

Nakon što je sudac odsvirao kraj spektakla na otvaranju Lige prvaka, postalo je jasno koliko su prenapuhane i neutemeljene priče o "velikoj krizi i posrtanju Barcelone, koja više neće biti ista..." Glupost! 

Zamislite: Neko je zaronio duboko u krizu samo zato što je izgubio dva puta u četiri dana od najbolje ekipe na svijetu!? Od Reala u španskom superkupu, i to u danima kada se, htjeli to oni ili ne, priča o Nejmarovom (Neymar) transferu uvukla svima u glavu. 

Nakon toga počelo je prvenstvo, tri utakmice, tri pobjede, gol-razlika 9:0. I odmah četiri boda više od Reala. Tako dobar start u La Ligi Barca nije imala godinama.

I onda kao šlag razmontiranje evropskog vicešampiona Juventusa s 3:0 u Ligi prvaka. 

Barca će ove sezone biti moćna, krvoločna! Zašto? Baš zato da dokaže svima da može, da je jaka!

Prošla je sezona donijela i pad motivacije jer ekipa je osvojila sve. A drugi su bili 'napaljeni' skinuti je s trona. Prošle je sezone Barcu kriza - koju prolazi svaka ekipa, ali je ključna stvar u kojem razdoblju sezone - pogodila u najgorem periodu marta i aprila, pa se Real odlijepio, a Juve bio koban u LP. I opet je tu prošlu sezonu, tako groznu, Barca završila osvojenim kupom i gledajući u leđa jedino najboljem na svijetu Realu. 

Jedini pravi udarac bit će kad ode najveći. Kada u penziju, jer u drugi klub gotovo sigurno neće, ode Mesi. 

Samo tada pitanja 'kako dalje, što sada' imat će smisla. Ali ne zaboravite: Ronaldo je dvije godine stariji i otići će ranije...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.