NOGOMET

Jasmin Mešanović, nogometaš Maribora, za „Avaz“: Dio sam spektakla

Mešanović: Na najbolji način otvoriti Ligu prvaka

Piše: A. MIZDRAK

13.9.2017

U novoj sezoni Lige prvaka Bosna i Hercegovina neće imati svog predstavnika, a što se tiče igrača iz naše zemlje, samo petorica njih imat će čast da nastupe u elitnom razredu evropskog nogometa.  

Jedan od njih je Jasmin Mešanović, napadač iz Tuzle koji je, zahvaljujući nevjerovatnom radu i trudu, došao do dresa Maribora. Slovenski prvak smješten je u grupu E, a igrat će protiv Liverpula, Sevilje i Spartaka iz Moskve. „Viole“ prvi meč igraju večeras na Ljudskom vrtu, a protivnik je Spartak.

Neviđena euforija

- Čudno je to. Do prije nekoliko mjeseci sam na TV-u gledao Ligu prvaka, a sada ću je igrati. Osjećaj je zaista nevjerovatan. Cijeli Maribor je u euforiji. Očekujem protiv Spartaka pun stadion i vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata kako bismo na najbolji način otvorili takmičenje u grupnoj fazi – rekao je Mešanović. 

Slovenci neće biti turisti u Ligi prvaka, tvrdi bh. napadač.

- Danas je u nogometu sve moguće. Naravno da nismo došli do grupne faze da bismo bili turisti, želimo napraviti nešto više – kazao je Mešanović.

Igranjem Lige prvaka njemu će se ostvariti san.

- Dok sam nastupao po premijerligaškim terenima, sanjao sam da čujem himnu Lige prvaka. To je san svakog igrača. Eto, ja sam imao sreću, rad i trud su se isplatili. Istrčat ću na Enfild – rekao je Mešanović, koji se nada da će u budućnosti obući dres BiH.

Zdrav kolektiv

Dotakao se Mešanović i svog prethodnog kluba, mostarskog Zrinjskog.

- Pratim Premijer ligu. Zrinjski je dokaz da se zdrav rad svih uposlenika u klubu itekako isplati. Zdrav su kolektiv i želim im sreću – zaključio je Mešanović.

U ostalim susretima najviše pažnje izaziva duel Totenhema i Borusije Dortmund. Branilac naslova prvaka Evrope, madridski Real, na Santijago Bernabeuu dočekuje kiparski APOEL.

Parovi

Fejnord – Mančester siti

Liverpul – Sevilja

Maribo – Spartak M.

Porto – Bešiktaš

Lajpcig – Monako

Real – APOEL

Šahtjor – Napoli

Totenhem – Borusija D.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.