NOGOMET

Počinje Evropska liga: Na ispitu 18 fudbalera iz Bosne i Hercegovine

Avaz.ba

14.9.2017

Prvo kolo Lige prvaka opravdalo je očekivanja ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

U 16 susreta postignuta su 54 gola (u prosjeku 3,375 po utakmici), a da li će napadači biti efikasni i u najmasovnijem takmičenju na Starom kontinentu - Evropskoj ligi, čije 1. kolo se igra večeras?

Slavia Prag za koju nastupaju Muris Mešanović i Jasmin Šćuk ugostit će Makabi (Maccabi) Tel Aviv za koji nastupa Tino-Sven Sušić. U istoj grupi težak zadatak imat će Srđan Grahovac i Marin Aničić koji će sa Astanom gostovati kod Viljareala (Villarreal).

Ermin Bičakčić i njegov Hofenhajm (Hoffenheim) ugostit će Bragu, dok će u ovoj grupi Edin Višća sa Bašakšehirom (Basaksehir) ugostiti bugarski Ludogoretc (Ludogorets). Potencijalni reprezentativac BiH, golman Osman Hadžikić u Beču će ugostiti slavni Milan, a u istoj grupi na Rujevici kod Rijeke i Zorana Kvržića, odnosno Jasmina Čelikovića gostovati AEK i Ognjen Vranješ.     

Muhamed Bešić sa Evertonom će gostovati kod Atalante, a Mateo Sušić i njegov Šerif (Sheriff) idu na megdan Žlinu (Zlin).

Sead Kolašinac se vraća u Njemačku, gdje će sa Arsenalom igrati protiv Kelna (Koln), a težak ispit očekuje naš dvojac iz Konjaspora (Konyaspor), Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević. Oni gostuju francuskom divu Marseju (Marseille). Herta (Hertha) sa Vedadom Ibiševićem ugostit će Atletik (Athletic) Bilbao, a Senad Lulić Lacio (Lazio) gostuje kod Vitese (Vitesse). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.