NOGOMET

Ronaldo oborio rekord: Portugalac u knjizi rekorda

Avaz.ba

21.9.2017

Najbolji nogometaš svijeta Kristijano Ronaldo (Cristiano) neće po dobrom pamtiti povratak poslije pet utakmica suspenzije u španskoj Primeri.

Ronaldo je kažnjen s pet mečeva neigranja zbog guranja sudije u prvoj utakmici španskog Superkupa sa Barcelonom, a na teren se vratio mjesec dana kasnije protiv Betisa i njegov Real Madrid je doživio prvi poraz (0:1).

Betis je slavio, a Portugalac je svoje ime ponovo upisao u knjige rekorda, ali ovoga puta ne po dobrom. 

Kristijano je za 90 minuta koliko je proveo na terenu, uputio ukupno 12 udaraca ka golu rivala, bez uspjeha da se upiše u strijelce. 

To je najveći broj šuteva koji nisu završili u mreži na utakmici španske Primere još od septembra 2015. godine, kada je isto učinio također Ronaldo. 

Samo dva pokušaja išla su u okvir gola, ali je tada siguran bio golman Antonio Adan.

Inače, na ovom susretu prekinut je nestvaran niz ‘Kraljevskog kluba’ od 73 uzastopna meča na kojem je postizao barem gol, pa ekipa Zinedina Zidana (Zinadine Zidane) nije uspjela da postavi novi rekord, već je samo izjednačila onaj koji je brazilski Santos postavio između 1961. i 1963. godine. 

Međutim, francuskom stručnjaku mnogo veću brigu predstavlja to što Real poslije pet kola zaostaje čak sedam bodova za liderom Barcelonom, koja ima maksimalan učinak – 15 bodova i gol razliku 17:2. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.