NOGOMET

Otkrivena tajna: Kako je propao angažman Nejmara u Real

Avaz.ba

22.9.2017

Brazilac Nejmar (Naymar) je praktično bio igrač Real Madrida, tačnije, čelnici Madriđana su stigli na finalne pregovore sa Santosom 2011. Brazilac je bio spreman, tačnije ostao bi još sezonu u Brazilu, do decembra, a onda se preselio u Real.

Santos i Real su bili u dobrim odnosima od kupovine Robinja (Robinho), ali ipak su pregovori propali, iako je Nejmar bio veoma zagrijan da ode u Real. 


Kolonijalisti iz Madrida

Luis Alvaro Ribeiro je čelnike Reala opisao kao kolonijaliste.

- Bili su tako nadmeni i tako se ponašali, da sam riješio da ne prodam Nejmara. Ali, problem je bio što je on odlučio da ode - kaže kontroverzni Ribeiro, koji je kasnije uzeo veliki novac od Barcelone, mada je Nejmar bio u vlasništvu tri različite strane, pa je Santosov dio bio manji od onoga što je zvanično plaćeno za Brazilca.

Ribeiro se dosjetio.

- Rekao sam Nejmaru da će mu Murinjo (Mourinho) odmah nametnuti vojnički režim i da će prvo morati da skrati kosu, odnosno da se ošiša. To je bilo ključno, još je bio klinac, ja sam mu potvrdio da u Santosu može da izgleda kako god hoće - dodao je ovaj zvaničnik.

Tako je dvije godine poslije, Barcelona uplatila 40 miliona eura garancije da će kupiti Nejmara odmah poslije Mundijala, želio je da ostane u Santosu do SP u svojoj zemlji.

Ali, ni Barcelona nije baš bila raspoložena da trpi njegove hirove, odmah mu je poručeno da se upristoji, da zaboravi na noćni život i da što manje skreće pažnje na sebe.

Zanimljivo, on se toga držao čitave prve sezone, kada je osvojio triplu krunu sa Kataloncima.

Murinjo na kormilu

Real je prije njegovog dolaska, sada bez Murinja na kormilu probao da preotme Nejmara, što je njegov otac iskoristio i od Barcelone uzeo još veći novac da sina odvede u Kataloniju. 

Samo, da je Nejmar završio u Realu, klauzula bi mu vjerovatno bila mnogo veća, i nema ni govora da bi Pari Sen Žermen uspio da ga otkupi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.