NOGOMET

Danijel Milićević uoči meča BiH protiv Belgije: Navijači, pomozite nam

Milićević: Belgijanci uopće ne spominju meč s BiH

A. MIZDRAK

23.9.2017

Danijel Milićević, nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, briljirao je u utakmici šesnaestine finala Kupa Belgije. U pobjedi Genta nad Gelom (3:2) sjajni bh. veznjak postigao je het-trik i zasluženo je proglašen igračem utakmice.

Sjajna forma

Sjajna forma Milićevića svakako posebno raduje selektora BiH Mehmeda Baždarevića uoči odlučujućeg meča kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Belgije (7. oktobar). 

- Sretan sam zbog het-trika, ali moji golovi su u drugom planu. Najvažnije je da smo se plasirali u narednu rundu takmičenja – počeo je Milićević razgovor za “Dnevni avaz”.

U Belgiji još niko ne spominje predstojeći meč na Grbavici protiv BiH, tvrdi nogometaš Genta. 

- Još nigdje u belgijskoj štampi nisam ni slova pročitao o toj utakmici. Niko to uopće ne spominje – kazao je Milićević.

Što se tiče Milićevića, računica je jasna - moramo pobijediti Belgijance, a potom i Estonce želimo li u baraž. 

- Nema se tu šta taktizirati. Sve je dobro poznato. Moramo osvojiti maksimalnih šest bodova iz preostala dva meča ukoliko želimo u baraž. Mi drugih puteva nemamo – rekao je Milićević.

Sjajna atmosfera

A da bi savladali Belgijance, osim znanja, bit će nam potrebna podrška navijača.

- Navijači, pomozite nam. Veoma je bitno da se na Grbavici stvori sjajna atmosfera, koja nam je veoma potrebna protiv jedne selekcije, kakva je Belgija – zaključio je Milićević.

Novi izazovi

Danijel Milićević uživa u Gentu, a kako kaže, nije isključeno da, kada mu ugovor istekne, promijeni sredinu.

- Zaista mi je u Gentu lijepo. Sretan sam i nemam nikakvih primjedbi. S Gentom imam ugovor do 2019. godine pa ćemo vidjeti šta dalje. Ako bude neka interesantna ponuda ili neki novi izazov, možda i promijenim sredinu – rekao je Milićević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.