NOGOMET

Veliko interesovanje za utakmicu BiH-Belgija: Ogromni redovi ispred prodajnih mjesta, svi žele na Grbavicu!

A. Durgut/ Avaz.ba

Piše: N. Kr

25.9.2017

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 7. oktobra protiv Belgije igraju jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Utakmica će se igrati na stadionu Grbavica u 18 sati.

'Zmajevi' zauzimaju drugo mjesto na tabeli i treba im pobjeda protiv jedne od najjačih evropskih selekcija, ukoliko žele zadržati nade za plasman u baraž.

Prodaja karata počela je danas, a reporter Avaz.ba na licu mjesta je zatekao veliku gužvu na prodajnom mjestu.

Almedin Begić došao je jutros u 7.30 sati kako bi zauzeo svoje mjesto u redu i osigurao ulaznicu za susret BiH - Belgija. Priželjkuje pobjedu naše reprezentacije, kojoj će, kako kaže, doprinijeti Edin Džeko.

- Već dva sata stojim u redu. Od 7.30 sam tu i nije mi žao. Rezultat će biti, nadam se, 1:0 i to da će strijelac biti Edin Džeko jer uvijek on postigne gol u teškim utakmicama ili Vedad Ibišević - kaže Begić.

Prokomentirao je i odluku da se utamica igra na Grbavici, smatrajući da bi reprezentacija utakmice trebala igrati na tri stadiona.

- Smatram da bi trebalo da se jedna utakmica igra na Grbavici, druga na Koševu, treća na Bilinom Polju i tako da napravimo da sva tri stadiona da budu sposobna za takve utakmice. Svaka publika je zaslužila da naša reprezentacija igra na takvim satima.


Zbog ograničenog kapaciteta stadiona Grbavica, u prodaju je pušteno 10.300 karata, pa svi zainteresirani neće biti u mogućnosti da prisustvuju ovoj utakmici.


Podsjećamo, cijene ulaznica iznose 20KM za Tribinu JUG, 30KM za Tribinu ISTOK i SJEVER.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Foto: A. Durgut/ Avaz.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.