NOGOMET

PSG ponudio Kavaniju milion eura da Nejmaru prepusti pucanje penala

Avaz.ba

25.9.2017

Sramotna svađa između dvije najveće zvijezde PSG-a ko će izvoditi slobodne udarce i jedanaesterce koju je prije sedam dana na utakmici protiv Liona gledao cijeli svijet, dobila je novi, jednako bizaran i znakoviti nastavak.

Naser El-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi), predsjednik PSG-a i osoba od najvećeg povjerenja gazde kluba, katarskog emira Tamim bin Hamad Al Tanija (Thani), sukob je pokušao riješiti načinom na koji se navodno sve može.

Ali prema pisanju El Paisa, Kavani (Cavani) je odbio ponuđeni dodatak na unaprijed dogovoreni bonus ako bude najbolji strijelac kluba u prvenstvu. Od finansijske nagrade važniji mu je ego i dokaz da je on još uvijek gazda ekipe i nakon dolaska najskupljeg fudbalera u historiji. Predsjednik El-Kelaifi cijelu proteklu sedmicu proveo je u pregovorima s Kavanijem i njegovim agentom, ne bi li najboljeg strijelca i donedavno prvu zvijezdu ekipe udobrovoljio na prepuštanje dijela simbola da je glavni u Nejmarove (Neymar) ruke.

Nije mu uspjelo i tako je svlačionica, ionako podijeljena na Kavanijev i Nejmarov, brazilski klan, dodatno polarizirana.

Nejmar je za Kavanijevo odbijanje da mu prepusti penale saznao na Londonskoj sedmici mode i to ga je jako naljutilo.

Podsjećamo, u derbiju 6. kola Lige 1, PSG je pobijedio Lion 2:0, ali niko nakon utakmice nije pričao o rezultatu, nego o tragikomičnim svađama na rubu tučnjave između superstarova najboljeg katarskog kluba oko toga ko će izvesti slobodnjak ili penal. Oba sukoba bila su između Kavanija i Nejmara. Prvi oko izvođenja slobodnjaka, a riješio ga je Nejmarov prijatelj Dani Alveš (Alves) koji je zaklonio loptu od Kavanija i tako omogućio sunarodnjaku da puca.

Zatim je pri vodstvu PSG-a 1:0, Mbape (Mbappe) izborio penal. 

Kavani je odmah dotrčao uzeti loptu kako mu Nejmar ne bi i ovo ukrao, što je ovaj želio. Brazilac je i ovdje izborio pobjedu jer Urugvajčev udarac iz jedanaesterca odbranio Lionov golman.

Sukob se nastavio i u svlačionici. Kavani je tamo napao Nejmara zato što mu je "ukrao" slobodnjak i isto pokušao napraviti s penalom. Nejmar nije htio popustiti, a da "razmjena mišljenja" ne preraste u tučnjavu, zaslužan je Tijago Silva (Thiago) koji je u zadnji tren rastavio saigrače. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.