NOGOMET

Sutra konačan dogovor između NSBiH i FK Željezničar o igranju meča protiv Belgije na Grbavici

Piše: A. S.

25.9.2017

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) i Fudbalski klub Željezničar sutra bi trebali konačno i zvanično ugovoriti odigravanje kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo između BiH i Belgije, 7. oktobra na stadionu Grbavica.

NSBiH do 1. oktobra ima rok da UEFA-i dostavi ime stadiona na kojem će se igrati susret između BiH i Belgije u 18 sati. 

U NSBiH su zadovoljni radovima, a sutra bi definitivno trebala biti ozvaničena saradnja sa FK željezničarom, čiji su čelnici uložili velike napore da stadion Grbavica ispuni sve stroge UEFA/FIFA uvjete za odigravanje ove međunarodne utakmice. 

Kao što je poznato, ranije je dogovoreno kako će NSBiH pomoći obnovu reflektora na Grbavici u sklopu projekta unapređenja rasvjete na stadionima na kojim se igraju utakmice BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine i, kako je portal Avaz.ba već pisao, zamjena sijalica s potrebnim luksima je već počela.

Svi se nadamo da će sutra doći do realizcaije konačnog dogovora između NSBiH i Željezničara, na radost svih zaljubljenika koji su jutros čekali u redovima da kupe ulaznicu, čija je zvanična prodaja počela. 

Svi očekujemo punu Grbavicu i tri boda s kojim će naša reprezentacija ostati u utrci za plasman koji vodi u baraž, dok je Belgija već osigurala nastup na Mundijalu u Rusiji.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.