NOGOMET

Na pomolu skandal svjetskih razmjera: UEFA izbacuje PSG iz Lige prvaka?!

Avaz.ba

26.9.2017

Otkriven zahtjev UEFA koji nije ispunjen, Parižani blizu izbacivanja iz evropske elite!

Da li je PSG pred izbacivanjem iz Lige prvaka?

Kako piše "El Pais", UEFA je posle transfera Nejmara naložila da prema finansijskim izveštajima Parižani prodaju osam igrača, inače će narednog ljeta biti izbačeni iz Lige prvaka.

Navodno, Al-Kelaifi i uprava nisu imali kud, na prodaju su bili Di Marija, Pastore, Matuidi, Mura, Dreksler, Hatem Ben Arfa, Orije i kapiten Tijago Silva.

Dvojica su samo otišla, Orije i Matuidi za ukupno 45 miliona. To nije riješilo problem, čeka se januar, Parižani moraju da prodaju još nekoliko igrača, Ben Arfa koji nije u konkurenciji odbija da ode, Dreksler takođe, Pastore bi mogao da se vrati u Italiju, a interesovanja ima i za Lukaša Mouru, prije svega od Intera.

U slučaju da PSG ne uspije u svom planu i to na zimu, jer se naredno ljeto ne računa, suočiće se sa izbacivanjem iz Lige prvaka, piše španski list.

Problem je što u januaru transferi ovakvog tipa nisu česti, pa bi neki igrači mogli da budu poslati na pozajmicu sa obaveznim otkupom na kraju sezone. U svakom slučaju najmanje još trojica ili četvorica moraju da odu, inače naredne sezone PSG, prema tvrdnji najtiražnijeg španskog dnevnika neće igrati u Ligi prvaka.

UEFA je navodno reagovala nakon snažnog pritiska vodeće evropske trojke u udruženju klubova, Reala, Bajerna i Juventusa, koji i predvode "fudbalsku aristokratiju" spremnu da spriječi dominaciju arapskog i kineskog kapitala. Oni traže ograničavanje plata igrača, odnosno seleri-kep, a kako se priča UEFA ima nad glavom prijetnju ovih klubova o stvaranju Superlige od 2021. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.