NOGOMET

Elvir Bolić za Avaz.ba prognozira utakmice Lige prvaka: Evo gdje bivši Zmaj večeras predviđa "kišu golova"

Bolić za Avaz.ba prognozira ishode mečeva u Ligi prvaka u četiri grupe

Piše: A. SOKOLOVIĆ

26.9.2017

Nogometni sladokusci večeras će moći uživati u nastavku Lige prvaka. Na rasporedu je drugo kolo, a igra se osam utakmica u grupama E, F, G i H .

Prvak Evrope Real Madrid ide u Dortmund kod Borusije, a Liverpul u Moskvu kod Spartaka. Mančester siti dočekuje Šahtar, a APOEL Totenham. 


Spektakl u Dortmundu

Bešiktaš će ugostiti Lejpcig, Monaco igra protiv Porta, a Napoli dočekuje Fejnord i na kraju Sevilja traži tri boda protiv Maribora.

Susreti počinju u tradicionalnom terminu od 20.45 sati, a naš sagovornik, bivši nopgometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Bolić, za Avaz.ba komentirao je ishode večerašnjih susreta.

Bolić kao dugogodišnji iskusni internacionalac, koji je godinama igrao u Turskoj i Španiji, odlično poznaje evropske nogometne prilike, s obzirom na činjenicu da je branio boje, između ostalih, turskih velikana Galatasaraja i Fenerbahčea.


 

Bolić prognozira meč s mnogo golova u Dortmundu. Bolić prognozira meč s mnogo golova u Dortmundu

Evo kako je Bolić prognozirao ishode večerašnjih utakmice Lige prvaka:

APOEL - TOTENHEM prognoza X2

APOEL je tim koji mogu u šest grupnih utakmica uvijek napraviti dva tri iznenađenja. No, večeras ne očekujem da bi mogli prirediti senzaciju. Njihov maksimum je da uzmu bod čvrstim Englezima. Totenhem će jurišati na tri boda i bliži su pobjedi, nego APOEL remiju.

BEŠIKTAŠ - LAJPCIG prognoza X

Turski tim je uz prvom kolu ostvario sjajan rezultat u Portugalu, uzeli su sva tri boda (3:1) na gostovanju kod Porta. Vjerujem da će sada igrati na "nulu", koja može odgovarati i tradicionalno neugodnim Nijemcima koji su se osjetno pojačali ove sezone. Prognoziram tvrdu utakmicu. Remi najizgledniji.

BORUSIJA D - REAL MADRID prognoza +3 gola, za hrabre +4 gola

Spektakl u Dortmundu. Ovakvu utakmicu čekamo već duže vrijeme. Domaćin je u velikoj formi, nižu pobjede, prvi su na tabeli u Bundesligi. Real je u krizi, igraju toplo-hladno. Za nijansu su bolji u gostima (vjerujem da ih poraz od Betisa još boli), pa će učiniti sve da pobijede. neko bi ovdje prognozirao remi, a ja predviđam "kišu golova". 

MANČESTER SITI - ŠAHTJOR prognoza tip 1

Engleski dominantni na startu sezone, s druge strane iznenađujuća pobjeda Šahtjora nad Napolijem (2:1) u prvom kolu. Prognoza pobjeda domaćina.

MONAKO - PORTO prognoza X2

Znam da Monako ima kvalitetan nogomet, prošle godine su stigli do polufinala, ali mislim da takav uspjeh neće ostvariti ove sezone. Porto je, prema mom mišljenju, ovdje bliži pobjedi i očekujem da prorade nakon što ih je Bešiktaš iznenadio u prvom kolu.

NAPOLI - FEJNORD prognoza pobjeda domaćina s hendikepom

Ovdje sve osim pobjede Napolija bilo bi veliko iznenađenje. Napolitanci u ovom trenutku igraju jedan od najljepših napadačkih nogometa u Evropi i večeras od njih očekujem da prorade i upišu prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Smijem se usuditi prognozirati pobjedu Napolija s hendikepom. 

SEVILJA - MARIBOR prognoza tip 1 

Maribor je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Ligi prvaka. Plasmanom u grupnu fazu su napravili sjajan uspjeh. No, večeras ne dajem im velike šanse protiv Sevilje, koja tradicionalno sjajno igra u evropskim takmičenjima. Ove sezone su u Ligi prvaka i očekujem ih u drugom drugu, a da bi to ostvarili moraju dobiti Maribor. Vjerujem da će tako biti. 

SPARTAK MOSKVA - LIVERPUL prognoza X

Prema mom mišljenju oba tima će se zadovoljiti podjelom bodova. Liverpul igra po sistemu toplo-hladno, protiv Lestera vode 3:1, pa dozvole domaćinu da iz penala bude u prilici da dođe do 3:3. Pored toga od istog Lestera izgube u Kupu. Spartak tradicionalno tvrd rival, zato i kažem da je remi najrealniji. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.