NOGOMET

Hadžibegić za Avaz.ba: Rastanak sa Valensijenom je došao nakon što mi se predsjednik počeo miješati u posao, možemo dobiti Belgiju

Piše: Aldin TIRO

27.9.2017

Proslavljni bh. stručnjak Faruk Hadžibegić od nedavno nije više trener Valensijena (Valenciennesa).  

Naime, kako je potvrdio za Avaz.ba nekadašnja legenda FK Sarajevo i bivši selektor naše reprezentacije, razlog za rastanak od Valensijena jeste miješanje uprave u njegov posao.

- Razišli smo se, kratko i jasno. Predsjednik kluba mi se počeo miješati u trenerski posao i to jednostavno nisam mogao dozvoliti. Sve je počelo kada smo pobijedili Lens. Dakle, ja sam prvi trener Valensijena koji je pobijedio Lens na gostovanju nakon 30 godina. Nakon te utakmice se predsjednik kluba počeo miješati u moj posao i što se mene tiče to je bila kap koja je prelila čašu - kazao je Hadžibegić na početku razgovora.

Ne razmišljam o ponudama

Kako je potvrdio još uvijek ne razmišlja o eventualnim ponudama.

- Još uvijek nema nikakvih ponuda. Iskreno, još uvijek me iz Valensijena žele vratiti na klupu. Za nekoliko dana ćemo vidjeti šta i kako dalje, ali nisam nagodan po pitanju povratka u Valensijen. Odmorit ću se malo, a onda ćemo sve vidjeti - ističe popularni Hadžija.

Naši najbolji nogometaši 7. oktobra igraju ključnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a protivnik nam je Belgija. Ovaj susret ćemo nakon dugo vremena igrati na Grbavici, a naš sagovornik smatra kako je pred nama samo jedan zadatak, a to je pobejda.

- Mislim da smo stvorili dobre uslove za pobjedu. Moja želja je da pobijedimo, jer mi nemamo šta izgubiti, a možemo puno dobiti. Belgija je jedna od najjačih selekcija na svijetu. Vjerujem u naše mladiće i pobjedu - kazao je Hadžibegić.

Forma Zmajeva odlična

Posebno ga kako je rekao raduje forma našeg kapitena Edina Džeke, koji je na isti način, kako je završio prošlu sezonu u Italiji, počeo i novu. Također je istakao i odlične igre veznjaka Juventusa, Miralema Pjanića

- Forma Džeke je odlična. Zabija i dalje golove, ali i Pjanić igra u dobroj formi. Kolašinac se odlično uklopio u Arsenal. Imamo snage i volje i možemo napraviti dobar rezultat, a na kraju i izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo - zaključuje Hadžibegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.