NOGOMET

Felaini blistao u pobjedi Mančestera: Begović sačuvao mrežu

Avaz.ba

30.9.2017

Nema Paula Pogbe, ali tu je Marouane Fellaini! Belgijski veznjak je postigao dva pogotka u pobjedi Manchester Uniteda 4:0 protiv Crystal Palacea.

Poveli su crveni đavoli preko Juana Mate kojeg je s lijeve strane lijepo proigrao Marcus Rashford već u trećoj minuti igre, a prednost je povećao Fellaini u 35. minuti. Ubacio je s lijeve strane Ashley Young, a Fellaini je bio najspretniji na drugoj stativi.

Novi pogodak je United dočekao u 49. minuti. Rashford je sjajno pucao iz slobodnjaka, a Fellaini je između dvojice braniča uspio okrznuti loptu, dovoljno da neodbranjivo završi u mreži. Konačni rezultat postavio je Romelu Lukaku pet minuta prije kraja susreta.

Stoke City je s 2:1 pobijedio Southampton. Diouf je zabio za vodstvo u 40. minuti, a samo tri minute kasnije Berinho nije zabio iz penala za udvostručenje vodstva. Izjednačio je Southampton u 75. preko Yoshide, a pobjedu Stokeu je donio Peter Crouch u 85. minuti.

WBA je protiv Watforda slavio s 2:1. Pogotke za domaću momčad su postigli Rondon i Evans (18. i 21. minuta), a jedini pogodak za Watford je postigao Doucoure u 37. minuti.

Utakmica Bournemoutha i Leicestera je završila 0:0. Asmir Begović je bio na golu domaće ekipe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.