NOGOMET

Dr. Karabeg za Avaz.ba o problemu Joze Šimunovića

Šimunović, Baždarević i Karabeg: Novi problemi za Zmajeve

Piše: A. S.

2.10.2017

Ni Jozo Šimunović neće igrati protiv Belgije. Stoper škotskog Seltika neće debitirati za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine niti u predstojećoj utakmici sa Belgijom, koja se 7. oktobra igra na Grbavici.

Prema našim saznanjima, Šimunović se povrijedio na utakmici protiv Glazgova (2:0), a šefu medicinskog tima reprezentacije prof. dr. Reufu Karabegu, iz Škotske je dostavio i ljekarske nalaze koji to potvrđuju. 

- Radi se o pucanju jednog mišića stražnje lože s okolnim krvnim podlivom. Šimunoviću je potrebno do tri sedmice oporavka do pune sportske aktivnosti. Riječ je o parcijalnom (djelimičnom) puknuću stražnje lože natkoljenice – kazao je za Avaz.ba prof. dr. Karabeg.


Pjanić ima problema s napuklim mišićem. Pjanić ima problema s napuklim mišićem

Prije Šimunovića, zbog povreda otpali su Miralem Pjanić (Juvfentus) i Sanjin Prcić (Ren), umjesto kojih su na današnje okupljanje pozvani Nemanja Bilbija (Zrinjski) i Haris Medunjanin (Filadelfija, SAD).

- Prcić ima problema sa uganućem skočnog zgloba – kazao je Karabeg, koji je još prošle sedmice potvrdio za Avaz.ba da Pjanić neće igrati zbog puknuća mišića, nakon što je razgovarao sa ljekarom Juventusa dr. Fabiom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.