NOGOMET

"Zmajevima" se pridružio jedan bitan član: Od danas kompletni i uvjereni u trijumf nad "Crvenim đavolima"

Piše: A. S.

4.10.2017

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, ustvari njen Stručni štab, od danas je brojniji za još jednog člana - Zvjezdana Misimovića.

Selektoru Mehmedu Baždareviću, vjerujemo, da bi sjajni Miske bio od velike koristi na terenu u subotu, kada na Grbavici lovimo pobjedu nad Belgijom, ali otkako je objesio "kopačke o klin", Misimović u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NSBiH) obavlja ulogu savjetnika Izvršnog odbora za nogometna pitanja.


Kafa uz druženje

Kako portal Avaz.ba saznaje, Misimovića je danas na Sarajevskom aerodromu dočekao predsjednik NSBiH Elvedin Dino Begić, s kojim je nakon susreta popio kafu.

Nakon toga, prema našim saznanjima, predsjednik Begić i Misimović su produžili put hotela "Hercegovina", gdje je trenutno baza naših "Zmajeva" uoči posljednja dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Jedna od tema razgovora bilo je i gostovanje reprezentativaca BiH na kultnoj "Audiciji", s obzirom na to da je predsjednik Begić osigurao 40 VIP ulaznica za ovu predstavu. Za sada još nije sigurno da li će "Zmajevi" prisustvovati predstavi, s obzirom na važnost utakmice na Grbavici, te tri dana kasnije u Talinu protiv Estonije.


Predsjednik Begić dočekao Misimovića. Predsjednik Begić dočekao Misimovića

Dodajmo, Misimović će ostati u hotelu "Hercegovina" i zajedno sa stručnim štabom praviti dobitnu kombinaciju za subotnji duel koji počinje u 18 sati.

Zajednički duh

Miske, kao i obično, bio je optimista u pogledu duela protiv "Crvenih đavola", a još ranije je rekao: 

- Prije svega, moramo biti ekipa, moramo pokazati zajednički duh, moramo disati svi kao jedan. Svi znamo ko igra za Belgiju, ali i naša reprezentacija ima sjajne pojedince. Ako gledamo po pozicijama, onda su oni u prednosti, jer zaista imaju sjajan tim. Moramo dati svoj maksimum, igrati jedan za drugog i uz pomoć publike, koja može biti presudna u ovakvim susretima, doći do pobjede.

I ostali igrači su uvjereni u trijumf, bez obzira na protivnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.