NOGOMET

Ranije nego se očekivalo: Ibrahimović se vraća za veliki derbi

Avaz.ba

9.10.2017

Bilo je to 20.aprila ove godine u utakmici četvrtfinala Evropske lige između Mančester Junajteda (Manchester Uniteda) i Anderlehta (Anderlechta), kada je Zlatan Ibrahimović nezgodno doskočio na desnu nogu, iste sekunde se srušio na travu i uhvatio za glavu.  

Bio je to veliki šok za Junajted, ali i cijeli nogometni svijet. Zlatanu Ibrahimoviću, najboljem strijelcu (28 golova) pukao je prednji križni ligament zbog čega je morao na operaciju koljena i prema prognozama, nogometu se mogao vratiti tek u januaru 2018. I to, uz napomenu, najranije tada.

Raniji kraj karijere činio se tada kao realna opcija, s obzirom na to da je popularnom Ibri bilo punih 35. godina, a Junajted je obznanio da se neće produžiti ugovor sa iskusnim napadačem.

I tada se Zlatan zainatio. Odbio je bogate ponude iz Kine i Amerike, gdje su ga zvali da dođe i "s jednom nogom", te poručio kako će čudesnim oporavkom dokazati da je još uvijek za vrhunski nogomet. Uprkos jednoj od najtežih povreda i veteranskoj dobi.

Oporavak je također čekao bolje od svih očekivanja, što je natjeralo Junajted da mu ipak ponudi novi ugovor do kraja ove sezone.

Engleski mediji donose kako je iz Junajteda procurilo da se Ibrahimović na teren vraća 2. decembra, na derbiju kod Arsenala.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.