NOGOMET

Mamić opet uzburkao sportske duhove u Hrvatskoj

Avaz.ba

9.10.2017

Na dan utakmice Ukrajine i Hrvatske (20.45 sati), odlučujuće za hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, oglasio se Zdravko Mamić.

- Zašto ovaj oblik komunikacije i zašto baš u ovom trenutku? Zato što druge mogućnosti nemam, i zbog činjenice da sam shvatio svu perfidnost novog pokušaja podvale koja se jučer cijeli dan valjala hrvatskim medijima. Moji su istupi, nažalost, prečesto bili nabijeni emocijama, pa ću ovaj put pokušati ostati što je moguće više pri činjenicama - navodi Mamić u pismu koje prenosi Index.    

Mamić poručuje da nije učestvovao u smjeni Ante Čačića, kao ni u postavljanju Zlatka Dalića.

Zlatko Dalić baš ničim nije zadužio Zdravka Mamića, da bi mu ja to vraćao instaliranjem na mjesto izbornika. Priče o preporuci Zorana u Arabiji su tolika šuplja konfabulacija da to prelazi svaku granicu. Što se tom pričom zapravo želi postići? Rekao sam, ja još uvijek vjerujem, ali znam da će biti silno teško. I ako Dalić ne uspije – imamo Pedra, imamo krivca – to je najcrnji vrag u povijesti hrvatskog nogometa – Zdravko Mamić - poručuje najkontraverznije ličnost hrvatskog fudbala. 

Dodaje da ovaj put ne pristaje da bude dežurni krivac.

- Na moju veliku žalost, baš se niko od ozbiljnih hrvatskih novinara nije pozabavio mnogo širom slikom i svim onim što se hrvatskom fudbalu i hrvatskom sportu počelo događati prije više od sedam godina. Fudbal je jedna od osnovnih vrijednosti hrvatskog identiteta. Prije tri dana na Rujevici, nakon svih maltretiranja, nakon svih uvreda kojima je bio izložen, Luka Modrić leti terenom i baca se na glavu. Pa ne za Mamića i ne za HNS, već za Hrvatsku. Zar je uistinu moguće da to ne vidite i ne razumijete?- pita se Mamić.

- I da olakšam posao svima koji pripremaju nove konstrukcije, koji će mi pakirati i nakon večerašnje utakmice. Ne znam tko će biti predsjednik Saveza nakon izborne skupštine, ali znam tko bi trebao biti sljedeći izbornik Hrvatske, bez obzira išli u Rusiju ili ne. Tko god bude na čelu, morao bi sjesti u avion, otići u London i nagovoriti Slavena Bilića da se vrati na klupu reprezentacije. Sada je stekao iskustvo, radio je u velikim klubovima, zna naš mentalitet, vrijeme je za povratak. Meni ništa nije dužan, nikoga nigdje nije preporučio, potpuno je neovisan i da me netko nešto pita, ja bih izabrao Hajdukovca, Splićanina, rokera. To bi bio odabir Zdravka Mamića, zloduha i monstruma hrvatskog nogometa. I još samo mali detalj. Zdravko Mamić se prije dvije godine povukao sa svih funkcija u HNS-u - poručio je Mamić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.