NOGOMET

Mesi šokirao Argentinu: Ukoliko se ne plasiramo na Mundijal - odlazim!

AFP

Avaz.ba

9.10.2017

Reprezentacija Argentine nalazi se u problemu, ne samo da bi mogla da ostane bez plasmana na Svjetsko prvenstvo, već i bez najveće zvijezde Lionela Mesija (Messi).

ESPN prenosi da će upravo odlučujuća utakmica protiv Ekvadora odrediti sudbinu igrača Barcelone kada je u pitanju reprezentativni dres. 

Kako navodi ESPN, Mesiju je "preko glave" reprezentativnih neuspjeha i spreman je da se povuče ukoliko Argentina ne izbori plasaman na Svjetsko prvenstvo.  Ipak, Argentina drži sve u svojim rukama i pobjedom na gostovanju Ekvadoru riješila bi sve dileme i osigurala baraž. 

Argentina ima 25 bodova, a toliko ima i trenutno petoplasirani Peru koji u posljednjem kolu igra na svom terenu protiv Kolumbije kojoj također "visi" plasman u Rusiju poslije šokantnog poraza od Paragvaja na svom terenu golovima gostiju u 89. i 92. minuti! Kolumbijci sada imaju bod više od Argentine i Perua, a isti broj bodova sakupio je i Čile koji u posljednjem kolu gostuje lideru, nedodirljivom Brazilu gdje bi im i bod bio garant prolaza na Svjetsko prvenstvo. 

Poraz Kolumbije im je mnogo pomogao da ipak sa mnogo više optimizma vjeruju u sretan završetak, jer ukoliko pobijede Ekvador u posljednjoj rundi biće peti i izboriti baraž, s obzirom na to da će Peru i Kolumbija igrati u posljednjoj rundi i u međusobnom duelu riješiti mnoga pitanja, a jedno je i sudbina 'Gaučosa'.

Argentincima bi u tom meču odgovarao svaki ishod, ali samo u slučaju da oni pobjede u Ekvadoru, piše telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.