NOGOMET

Navijač Izraela noseći nož krenuo na prvotimca Španije

Avaz.ba

10.10.2017

Fudbaler Španije Isko Alarkon (Isco Alarcon) mogao je da se nađe u opasnosti nakon utakmice sa Izraelom jer mu je prišao jedan navijač koji je navodno kod sebe imao nož.

Španija je u ponedjeljak savladala Izrael u gostima minimalnim rezultatom i tako na najbolji način završila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, poslije čega su na teren ušla šestorica domaćih navijača.

Policija je saopštila da su svi tinejdžeri, oni su uhapšeni, a kako prenose lokalni mediji, jedan koji je krenuo na Iska imao je kod sebe nož.  

"On se brzo odvojio od grupe i krenuo da trči prema Isku. Dok mu je prilazio, nož mu je ispao iz ruku i policija ga je zaustavila prije nego što je stigao do fudbalera", piše dnevnik "Ynet", prenosi B92.net.

Vezista Reala u igru je ušao u 66. minutu umjesto Arica Adurisa (Aritz Aduriz), a "Ynet" je do saznanja došao od članova policije.  

"Nismo sigurni da li je želio da povrijedi nekog od fudbalera i to će biti predmet istrage. Svi detalji će biti provjereni", rekao je jedan od pripadnika osiguranja.

Ipak, Fudbalski savez Izraela demantovao je ovakve navode.  

"Prema informacijama koje imamo, ne postoji indicija da je neko od onih koji su uletjeli na teren imao nož kod sebe. Ne znamo odakle se pojavila ova vijest", kažu iz Saveza.

Portparol policije Miki Rosenfeld se potom obratio i izjavio da fudbaleri "Crvene furije" nisu bili u opasnosti.  

"Nije bilo sigurnosnih incidenata. Svakodnevne sigurnosne mjere su bile na snazi sinoć – prije, tokom i poslije utakmice", kazao je Rosenfeld.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.