NOGOMET

Ko će naslijediti Baždarevića? To smo pitanje postavili Dušku Bajeviću, a on je dao veoma zanimljiv odgovor

Piše: A. TIRO

10.10.2017

Nakon objave u medijima kako će selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević poslije utakmice sa Estonijom napustiti klupu našeg nacionalnog tima, među navijačima se počelo špekulisati o njegovim nasljednicima.

Jedan od tih jeste i Duško Bajević, legendarni "Princ s Neretve". Nekadašnji fudbaler Veleža je za Avaz.ba kazao kako ne bi komentirao medijske natpise o mogućem nasljedniku, ali da je svakako potrebna detaljna analiza svega što je urađeno u ovim kvalifikacijama.

- Nisam u toku, vjerujte, ali sve u svoje vrijeme. Kada se završi večerašnja utakmica, odnosno kvalifikacije, treba da se napravi detaljna analiza i da se onda vidi šta i kako. Ili trener ostaje i da se nađe novi selektor - kazao je na početku razgovora Bajević.

Istakao je kako je posebno ljut zbog načina na koji smo izgubili utakmicu protiv Belgije.

- Došli smo u priliku da pokušamo pobijediti veliku Belgiju. Bilo je momenata u utakmici kada smo zaista dobro igrali, ali, nažalost, Belgija je svoje prilike iskoristila. Mi to nismo uradili i poraženi smo. Ipak, bude ti žao i krivo kada kod rezultata 2:1, primiš naivne golove. Jeftine golove smo primili. To je što me nervira, izjednačimo i odmah primamo gol - kazao je Bajević.

Naredne kvalifikacije igrat ćemo sasvim sigurno u promijenjenom igračkom kadru. Neki od reprezentativaca koji su godinama bili glavni pogon našeg tima, vjerovatno neće biti u najdražem dresu. Naš sagovornik smatra da nam je potrebno da se dobro spremimo i uigramo.

- Moramo dobro trenirati i uigrati se. Današnja utakmica protiv Estonije nam treba poslužiti da se vidi šta imamo i šta možemo od igrača koji dolaze - istakao je Bajević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.