NOGOMET

Senzacija: Pobjeda mlade reprezentacije BiH protiv Portugala

J. Hadžić/ Avaz.ba

Piše: D. J.

10.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Izabranici Vinka Marinovića su savladali Portugal rezultatom 3:1. 

Gosti do vodstva dolaze već u 10. minuti, sa ivice kaznenog prostora precizno je šutirao Joao Carvalho i pogodio za 0:1. U 22. minuti korner sa desne strane za našu reprezentaciju je izveo Stjepan Lončar, najviši u skoku bio je Besim Šerbečić i sa samo 5 metara pogodio za 1:1. Do kraja prvog poluvremena gosti su pokušavali preko Brune Xadasa i Gil Diasa, dok je za našu reprezentaciju najbolju priliku imao Amer Gojak ali se rezultat nije mijenjao.

Sam početak drugog poluvremena pripao je našoj reprezentaciji koja je prilike imala preko Gojaka i Ivana Jukića. U 77. minuti za veliko slavlje oko 1.000 gledalaca pogađa Ermedin Demirović u 77. minuti. Loptu je na sredini terena Portugalcima oduzeo Marijan Ćavar i sjajno pronašao Demirovića koji sa 16 metara pogađa 2:1. Gosti su pokušali do kraja utakmice stići do izjednačujućeg gola ali im to naša odbrana nije dopustila. Igrala se 3. minuta sudijske nadoknade kad se i Luka Menalo upisao u strijelce, sjajno je reagvoao na odbijenu loptu i pogodio sa samo 5 metara za 3:1.

Za našu „U-21“ reprezentaciju su nastupili: Trkulja, Čivić, Ćavar, Šerbečić, Radeljić, Todorović, Demirović, Gojak, Peco, Jukić, Lončar. Još su igrali: Kuzmanović, Mustedanagić i Menalo. Selektor: Vinko Marinović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.