Foto: A. Mizdrak

Mehmed Baždarević: Spreman sam da ostanem i dalje na klupi reprezentacije

Avaz.ba
10.10.2017 23:25
A
A
A

Fudbalska reprezentacija BiH je večeras pobijedila Estoniju rezultatom 1:2, a našem selektoru Mehmedu Baždareviću je nakon ove utakmice istekao ugovor sa N/FS BiH.

Naš selektor je rekao da želi da ostane na klupi našeg nacionalnog tima, te da nije zadovoljan što se nismo plasirali na SP. 

- Ovo nije moja posljednja utakmica već utakmica kvalifikacija. To zavisi od mnogih stvari, od mene od ljudi iz Saveza. Ja nisam zadovoljan što se nismo plasirali. Vidim se na klupi reprezentacije. Toliko sam sretan što sam radio, a biću još sretniji ako nastavim da radim sa novim ciljevima, da nastojimo da bude bolje, - rekao je Baždarević i dodao: 

- Spreman sam da se taj projekat nastavi. Ako se i ne nastavi, život ide dalje. Sretan sam za ove tri godine, a biću sretniji ako budu još tri godine.

Nažalost kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nismo završili onako kako smo očekivali. Nadali smo se potajno barem baražu ali ni to na kraju nismo dostigli.

Sada je na savezu da napravi rezime ovih kvalifikacija i da se zna konačan status oko selektora našeg nacianalnog tima. Hoće li se produžiti saradnja sa Baždarevićem ili ćemo imati neko novo ime na klupi.