NOGOMET

Ako Montela izgubi derbi od Intera, ovo je novi trener Milana!

Avaz.ba

11.10.2017

Vinćenco Montela (Vincenzo Montella) shvata da je njegov posao u pitanju, ali i kaže da je pritisak normalan u Milanu.

On je pričao o pokušajima Berluskonija (Berlusconi) da mu nametne neke igrače kada je imenovan u trenera, komentirajući nedavne izjave bivšeg vlasnika da je od početka bio protiv dovođenja "Aeroplanina" i da je želio da Broki (Brocchi) ostane na klupi. 


Čuvar klupe

Kineski vlasnici imaju dosta problema i van terena, poraz na "Meaci" u gradskom derbiju protiv Intera bi značio kraj za Montelu. 

Spremna je i varijanta čuvara klupe u prijelaznom periodu. Naime, u slučaju da Montela dobije otkaz, tim će do kraja sezone voditi Đenaro Rino Gatuzo (Gennaro Gattuso). On se vratio da bude trener omladinskog tima, ali će zauzeti mjesto na klupi do ljeta, kada se "Rosoneri" nadaju da će privoljeti Kontea (Conte) ili Ančelotija (Ancelotti) da preuzmu klupu.

Veliko iskustvo

No, to će i značiti da vjerovatno top 4 ostaje misaona imenica, pa je pitanje kako će se to odraziti na finansije i hoće li morati da prodaju igrače bez prihoda od Evrope. 

U svakom slučaju, Gatuzo ima iskustva, poslije neuspješne epizode u Palermu, uveo je Pizu u Seriju B u nemogućim uvjetima bez finansijske podrške, a radio je i u Grčkoj, na Kritu, otišao iz OFI jer su također imali finansijske probleme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.