NOGOMET

Murinjo šokirao navijače Mančestera i rekao gdje će vjerovatno otići

R. B.

15.10.2017

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) uvijek će tragati novim za iskustvima i jednog dana napustiti Mančester junajted, da bi radio na drugim mjestima, izjavio je karizmatični portugalski stručnjak u intervjuu za francusku televizijsku emisiju Telefoot, koja je emitovana danas. 

Nekadašnji trener Porta, Čelzija, Intera i madridskog Reala odbio je direktno odgovoriti na pitanje da li će uskoro raditi u Katari, međutim, insinuirao je na PSG, prenosi AFP.

- Ono što mogu da vam kažem je da sam trener sa ambicijama i željama da uradim nove stvari - rekao je 54-godišnji Portugalac na malo usporenom, ali tečnom francuskom jeziku. 

Dodao je da je siguran da neće karijeru završiti u Mančesteru. 

- Prije neki dan moj sin je odlučio da ode i gleda utakmicu u Parizu, a ne Mančesteru. Zašto Pariz?  Zato što Pariz sada ima nešto posebno. Postoji magija o mjestu, mladosti i kvalitetu, fantastično je - kazao je Murinjo. 

PSG je ljetos doveo Neimara (Neymar) i novo francusko čudo Kiliana Mbapea (Kylian Mbappa).

Murinjo, koji je nekada radio u Barceloni s trenerom Bobijem Robsonom (Bobby Robson), sa Mančester junajtedom ima ugovor do juna 2019. godine, ali je u septembru rekao da će vjerovatno otići prije isteka, nego produžiti ugovor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.