NOGOMET

Željezničar protutnjao Zenicom: Pogledajte eurogolove Blagojevića i Zakarića u HD rezoluciji

Piše: N.Kr.

16.10.2017

Željezničar je u okviru 11. kola sinoć deklasirao zenički Čelik s visokih 3:0.

Plavi su od prve minute zagospodarili travnjakom Bilinog Polja, ali su do vodstva došli tek u 34. minuti nakon jedanaesterca. Naime, prethodno je Ramović bio u naletu, ali je srušen i glavni arbitar je pokazao na najstrožiju kaznu.

Saša Kajkut je savladao Markovića za veliku radost gostiju. Od tog trenutka bilo je jasno da će Čelik teško izvući pozitivan rezultat.

U nastavku Željo je krenuo još silovitije te su `Plavi` imali još nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva, međutim rezultat se nije mijenjao. U 65. minuti eurogolom iz slobodnog udarca Blagojević matira Markovića za zasluženih 2:0.

U sljedećem napadu opet šansa za Želju, ali Zakarić je sa nekoliko metara prebacio prazan gol. Ipak, krilo `Plavih` se iskupilo za ovaj promašaj te je u 69. minuti sjajnim šutem iskosa matirao nemoćnog Markovića koji je svojom paradom samo uljepšao gol. To je ujedno bio i konačan rezultat ovog meča.

Nakon utakmice, trener gostiju bio je vidno zadovoljan, ali je istakao da se realizacija mora popraviti.

- Nakon dva vezana poraza došli smo do bitne pobjede. Iako smo pobjedili 3:0, mogli smo dati još koji gol, moramo poraditi na realizaciji, ali raduje da nismo primili pogodak. Od sljedećeg kola na raspolaganju su na nam Elsner i Ubiparib koji će nam mnogo pomoći - rekao je Adžem, poželivši sreću juniorskoj ekipi Željezničara koja u srijedu igra revanš susret Omladinske Lige prvaka protiv Ludogoreca na Grbavici.

Pogledajte sažetak utakmice:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.