NOGOMET

BiH u martu igra protiv evropskog prvaka?!

M. T.

18.10.2017

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu sljedeće godine mogla bi igrati prijateljsku utakmicu protiv evropskog šampiona, selekcije Portugala.

Ova selekcija, koja nam je nakon dva poraza u baražu za odlazak na velika takmičenja ostala u groznom sjećanju, jedna je od opcija koje se nameću Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, no mnogo toga zavisit će od ishoda žrijeba grupne faze Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji.


Stil igre

Portugalci su se, kao što je poznato, u posljednjem kolu kvalifikacija probili na prvo mjesto svoje grupe, nauštrb Švicaraca, kojima su u 10. kolu nanijeli prvi poraz u ciklusu.  

Uoči SP-a, Portugalci će tražiti adekvatne protivnike za pripreme, a u slučaju da neka od ekipa u njihovoj grupi stilom bude slična našem timu, dogovor neće biti teško postići. Svoje mišljenje o tome dat će i novi selektor.

Kako saznajemo iz izvora u NSBiH, bilo je ozbiljnijih kontakata i sa fudbalskim federacijama Crne Gore i Makedonije. Kada je riječ o našim istočnim susjedima, s kojima imamo odlične odnose, mlađe selekcije dvije zemlje odigrale su dosta susreta, ali A-timovi nisu igrali nikada.

Nema selektora

Kada je riječ o novembarskom terminu, taj ćemo preskočiti iz jednostavnog razloga što nemamo selektora i što je teško očekivati da ga dobijemo do tada.

Nažalost, zbog kraha u još jednim kvalifikacijama, sva naša priča o narednim utakmicama „Zmajeva“ može se svesti samo na prijateljske, jer u narednoj godini, do početka UEFA-inog Kupa nacija, nemamo nijednu takmičarskog karaktera.

utakmice igrali smo s Portugalcima do sada, sve u baražu, a zabilježili smo tri poraza (0:1, 0:1, 2:6) i jedan remi (0:0).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.