NOGOMET

"Zmajevi" dominiraju Evropom: Pogledajte remek-djela Džeke i Pjanića

Piše: Al. Ti.

18.10.2017

Bosanski "Zmajevi" večeras su bili u glavnim ulogama u Ligi prvaka. Naši reprezentativci su ukupno postigli tri gola, a Edin Džeko i Miralem Pjanić su uradili nešto što će se dugo prepričavati.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko odigrao je fenomenalnu utakmicu protiv Čelzija. Iako u prethodnih devet utakmica protiv tima sa Stemford Bridža  nije postigao niti gol, sve je došlo na naplatu večeras.

Dijamant je pogodio dva puta za Romu, a posebno impresivan je bio prvi gol, koji će se dugo vremena vrtjeti na TV-špicama.

Naime, Fazio je uputio dubinsku loptu za našeg reprezentativca, a Džeko iz foleja pogađa fantastično ljevicom za tada 2:2.

Svega nekoliko minuta kasnije nakon slobodnjaka i ubačaja Aleksandra Kolarova, Džeko ponovo pokazuje kakav je majstor i glavom pogađa za 3:2.

Ipak, nažalost po Romu i Džeku, susret je ipak završio 3:3, ali cijela fudbalska Evropa je ostala potpuno oduševljena majstorijama našeg reprezentativca.

I veznjak Juventusa, Miralem Pjanić je odigrao maestralno nakon oporavka od povrede.

Naime, u utakmici protiv Sportinga, Juve je došao do pobjede u finišu utakmice, ali svu pozornost je odnio upravo naš Pjanić.

Igrala se 29. minuta kada je Pjanić iz slobodnjaka fenomenalno pogodio za tada 1:1. Kasnije je pobjedu donio Mandžukić.

Pogledajte golove naših reprezentativaca:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.