NOGOMET

Navijači Arsenala u Beogradu: Moramo utišati "Delije"

Avaz.ba

19.10.2017

Utakmica Crvene zvezde i Arsenala pobuđuje veliku pažnju navijača, u Srbiji ne treba ni pominjati koliko, ali i u Engleskoj iako na Ligu Evrope na Ostrvu ne "zarezuju" previše.

Ipak, u pitanju je Arsenal, slavni klub, veliko ime, pa je i publicitet sa gostovanja u Beogradu u skladu sa renomeom "Tobdžija" u engleskim medijima. 

Najviše, naravno, o meču navijači mogu da saznaju sa klupske televizije odakle stižu redovne informacije o dešavanjima pred meč sa Zvezdom.

U Beogradu ima i navijača londonskog kluba, a jedan od njih je prenio za klupsku TV prve utiske, odmah sa aerodroma.

- Jedino što me brine je ova magla, ali nadam se da će se razvedriti i da ćemo uzeti tri boda tamo - poručio je momak čiji je vrat prekriven tetovažama koje svjedoče o njegovoj ljubavi prema Arsenalu.

Šta je za njega Liga Evrope, i o tome je pričao.

- Uživam u Ligi Evrope zato što je to predah od Premijer lige, plus igrači koji igraju su odlični, igra se pristojan fudbal i radujem se što posjećujem nove zemlje.

O samoj utakmici sa Zvezdom je rekao da Arsenal mora reagovati najbolje u prvih dvadesetak minuta kako kasnije ne bi ušao u problem.

- Mislim da moramo da postignemo gol u prvih 20 minuta da utišamo navijače. Ako to uradimo, utakmica će se otvoriti, ali što duže rezultat bio 0:0 njima će rasti samopouzdanje, piše Telegraf.rs

Za kraj razgovora prognozirao je i rezultat meča na stadionu "Rajko Mitić", a njegovu prognozu možete pogledati u videu ispod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.