NOGOMET

Juniorska reprezentacija BiH i u drugom susretu bolja od Makedonaca

J. Hadžić/ Avaz.ba

Piše: D. J.

20.10.2017

U drugoj utakmici juniorskih selekcija BiH i Makedonije, izabranici selektora Tonija Karačića su došli do druge pobjede. Amar Beganović je u 3. minuti sa desne strane ubacio loptu u kazneni prostor gdje je Edis Smajić pokušao glavom, ali je golman Makedonije David Denkovski uhvatio loptu. U 15. minuti utakmice je glavni sudije utakmice pripustio dosuditi kazneni udarac za naše juniore nakon što Stefan Simonovski s leđa ruši Nedima Hadžića. Izabranici Tonija Karačića do prednosti dolaze u 20. minuti. Nikola Kosanić se oslobodio čuvara i sa dvadesetak metara pogađa lijevi gornji ugao za 1:0. 

Na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti Hadžić sa 8 metara šutira direktno u golmana Makedonije. U 75. minuti kad šut Stefana Kovač sa više od 20 metara golman Makedonije izbija u korner.

Selektor Toni Karačić je u ovom susretu na teren poslao sljedećih 11 igrača: Kanurić, Mirić, Beganović, Sadiku, Resić, Smajić, Hadžić, Kosanić, Mustafić, Šabanović, Brzović. Još su igrali: Rondić, Kovač, Maksimović, Kožljak, Velić.

Kvalifikacioni turnir juniorskih reprezentacija za Evropsko prvenstvo će se igrati na stadionima Etno selo Stanišići u Bijeljini i Novi gradski u Ugljeviku od 8. novembra. Naši „U-19“ reprezentativci će za prolaz dalje svoju šansu tražiti protiv odgovarajućih selekcija Francuske, Andore i Gruzije. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u Elitni krug kvalifikacija koji je na rasporedu u mjesecu martu naredne godine.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.