NOGOMET

Mančester junajted konačno pokleknuo, Begović maestralan u Stouk Sitiju

Piše: A. S.

21.10.2017

Konačno je pao i Mančester junajted. Prvi put ove sezone poražen je tim Žoze Murinja (Jose Mourinha), na gostovanju kod Hadersfilda gdje se i najmanje očekivalo. Domaći tim je slavio pobjedu od 2:1, uspijevši iskoristiti katastrofalnih 45 minuta igre "Crvenih đavola".

Aron Moj (Aaron Mooy) i Loran Depojtr (Laurent Depoitre) uspjeli su u 28. i 33. minuti postići gol i najaviti senzaciju. Poraz je u 78. minuti ublažio Markus Rešford (Marcus Rashford).


Siti bez poraza

S porazom Junajteda, Mančester Siti je ostao jedini tim bez poraza u prvih devet kola Premijer lige. Siti je pobijedio Barnli sa 3:0, golovima Serhija Aguera (Sergio), Nikolasa Otamendija (Nicolas) i Leroj Sanea (Leroy Sane).

Za pohvalu je sjajan nastup našeg golmana Asmira Begovića na golu Burnemuta. Bega je briljirao na gostovanju kod Stouka, u kojem je proveo najljepši dio svoje karijere na Otoku. Naš golman je činio čuda u pobjedi njegovog tima od 2:1. Endrju Surmen (Andrew Surman) i Žunior Stanislas (Junior) bili su strijelci za goste, dok je poraz Stouka ublažio Mame Diuf (Diouf).

Autogol Fernandeza


Pobjedu od 2:1 na gostovanju ostvario je i Lester kod Svonsija. Argentinac Federiko Fernandez, bivši igrač Napolija, zatresao je vlastiti mrežu u 25. minuti. Shinji Okazaki je doveo Lester u vodstvo od 2:0, a strijelac za Svonsi bio je Alfi Mevson (Alfie Mawson).

Najmanje golova palo je u duelu između Njukasla i Kristal Palasa, samo jedan. Sretnik je Mikel Merino, koji je u 80. minuti domaćinu donio tri boda.

Nešto ranije, Čelzi je sa 4:2 danas pobijedio Votford. 

Pogledjatze golove sa utakmice Hadersfild - Mančester junajted i Stouk - Burnemut

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.