NOGOMET

Velika pobjeda Sarajeva, pogledajte rapsodiju bordo tima u Mostaru

Ž. Miličević

Piše: A. S.

21.10.2017

Nogometaši Sarajeva odigrali su jednu od najboiljih utakmica ove sezone i sa 3:1 u Mostaru pobijedili lidera na tabeli Premijer lige, Zrinjski. 

Puleni trenera Husrefa Musemića hrabrom igrom osvojili su sva tri boda i time BH Telecom Premijer ligu BiH učinili daleko zanimljivijom.

Šok u Mostaru

Bordo tim je sjajno odigrao finiš prvog dijela. Hebibović je u 36. minuti ubacio, a Kuzmanović s metar ugurao loptu u gol za vodstvo bordo tima. 

Novi šok Pod Bijelim brijegom uslijedio je šest minuta kasnije (42.) kada je Čirjak izgubio loptu, a Sarić zabio za 2:0.

Mostarci su u drugom dijelu utakmicu učinili zanimljivom kada je Handžić u 52. minuti smanjio na 1:2. 

U 59. minuti igrač Zrinjskog Filipović je nenamjrno pogodio Ivetića loptom u lice. Igrač Sarajeva je pao i nakratko izgubio svijest, ali se vratio u igru nakon dva minuta.

U 78. minuti nova prilika za Sarajevo iz slobodnog udaraca. Velkoski je dobro pucao, a Pirić jedva obranio. U sljedećem napadu, Musemićev "džoker" s klupe Rahmanović postavio je konačan rezultat 3:1 za Sarajevo.

Dodajmo, da se u prvom dijelu susreta dogodio skandal kada je iznad stadiona Pod Bijelim Brijegom na dronu letjela zastava tzv "Herceg-Bosne.

Zrinjski ostao prvi 

Zrinjski je nakon poraza ostao prvi na ljestvici s 28 bodova, no prednost u odnosu na drugoplasirani Široki sada se istopila na svega tri boda. Hercegovački derbi na programu je sljedećeg vikenda u Širokom Brijegu.

Željezničar, koji ima utakmicu manje u odnosu na vodeći dvojac, treći je s 22 boda, a zahvaljujući pet pobjeda u posljednjih šest susreta Sarajevo je već na četvrtom mjestu s 20 bodova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.