NOGOMET

Obavljeni razgovori sa Mehom Kodrom: Niti da, niti ne

Kodro: Ima ugovor sa Servetom

Piše: M. T.

29.10.2017

Ni da ni ne – to je, u najkraćem, zaključak sastanka između Mehe Kodre i članova Komisije za prijedlog kandidata za novog selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je obavljen u Švicarskoj. 

Članovi Komisije Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz, koji su prije nekoliko dana delegirani za putovanje u Ženevu, obavili su sa mostarskom legendom razgovor o mogućnosti da preuzme naš državni tim, ali su pregovori, prema našim saznanjima, tekli dosta diplomatski, bez skretanja ni na jednu stranu.



Moralna obaveza

Dok je prije nekoliko dana drugi kandidat za poziciju selektora Amar Osim, koji je bez angažmana, bez ustezanja rekao da je zainteresiran za posao, Kodro je birao riječi, što je sasvim logično ako znamo da je vezan za ekipu Serveta i da ima i profesionalnu i moralnu obavezu da poštuje svoj klub. 

Stoga se uglavnom razgovaralo o općim stvarima, aktuelnom trenutku i ciljevima bh. reprezentacije u predstojećoj Ligi nacija, kao i o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Na članovima Komisije ostaje da, na osnovu obavljenog razgovora i Kodrinih riječi, odluče hoće li ga predložiti članovima Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH za selektora.

Slijedi Prosinečki

Nakon obavljenih razgovora s Osimom i Kodrom, članovima Komisije ostaje da pokušaju organizirati i razgovore s Robertom Prosinečkim, trećim iz užeg kruga kandidata za selektora.

Proslavljenom hrvatskom stručnjaku i zvanično je istekao ugovor na klupi Azerbejdžana, ali problem predstavlja kako činjenica da Prosinečkog žele mnogi klubovi i reprezentacije, tako i njegova cijena, koja bi, vjerovatno, bila iznad gornje granice koju je postavio Nogometni savez BiH.


Rok će se produžiti?

Komisija vjerovatno neće uspjeti ispoštovati rok da do 1. novembra imenuje najozbiljnijeg kandidata za selektora tako da će se on sasvim sigurno produžiti. No, za očekivati je da do 10. novembra, kada bi se trebala održati sljedeća sjednica Izvršnog odbora o izboru za selektora, stvari budu dosta jasnije, mada nije isključeno da i ta sjednica bude prolongirana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.