NOGOMET

Juniori počeli pripreme za kvalifikacije

A. M.

2.11.2017

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici gdje je započela pripreme za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Toni Karačić na početku priprema ne može da računa na sve pozvane reprezentativce.

- Počeli smo da se spremamo za turnir i bićemo u Zenici do ponedjeljka kada krećemo za Bijeljinu. Nažalost, tek u nedjelju ćemo biti kompletni jer UEFA termin počinje tek 6.11. i nisu svi klubovi dopustili svojim igračima da dođu na početak priprema. Priželjkujemo plasman u elitni krug. Selekcija Gruzije, naš prvi protivnik na turniru je veoma kvalitetna. Gledali smo dvije njihove utakmice, jako su kompaktni i taj prvi meč će biti veliki test za nas – rekao je Karačić.

Vezni igrač u našoj reprezentaciji Anel Šabanadžović je izjavio:

- Neće biti lako jer svi žele plasman u elitni krug. Imamo dobru ekipu i spremićemo se maksimalno kako bismo izborili plasman među dvije najbolje ekipe u grupi. Francuzi su favoriti, ali za nas je najbitnija prva utakmica sa Gruzijom protiv koje bismo mogli riješiti pitanje plasmana u narednu rundu – rekao je Šabanadžović.

Utakmice grupe 11 juniorskih kvalifikacija za EP će biti odigrane od 8. do 14. novembra u Etno selu Stanišići i Ugljeviku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.