NOGOMET

Bilić nakon otkaza: Očekivao sam to, trener plaća cijenu

Avaz.ba

6.11.2017

Vest Hem je otpustio hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića zbog loših rezultata, pošto se ekipa nalazi u zoni ispadanja u Premijer ligi.

"Razočaran sam, ali ne u klub. Očekivao sam to. Nema ljutnje. Mogu biti ponosan na moj rad ovdje. Ovu sezonu nismo počeli dobro. Kao i u mnogim klubovima širom Evrope, trener je taj koji plaća cijenu. To je logičan potez. Navijači su prema meni bili briljantni, od početka do kraja", rekao je Bilić.  

Hrvatski trener je u junu 2015. godine preuzeo Vest Hem i u prvoj sezoni ga doveo do sedmog mjesta u Premijer ligi. Prošle sezone londonski klub zauzeo je 11. mjesto, a ovu sezonu počeo je vrlo loše, pošto nakon 11 kola ima samo dvije pobjede.

Vest Hem zauzima 18. mjesto na tabeli i sa devet bodova nalazi se u zoni ispadanja. Vest Hem je naveo u saopćenju da je promjena trenera bila potrebna, "kako bi klub krenuo pozitivno naprijed i u skladu sa ambicijama".  

"Nažalost, igra i rezultati nisu bili na očekivanom nivou. U posljednjih nekoliko sedmica nismo vidjeli dovoljno nagovještaja potrebnog poboljšanja", navodi se u saopćenju, prenosi B92.

Britanski mediji navode da će novi trener Vest Hema bit Dejvid Mojes (David Moyes), koji je prošle sezone dobio otkaz u Sanderlendu, nakon što je klub ispao iz Premijer lige.  

"Sky sport" prenosi da će Škot biti predstavljen u utorak, a da će potpisati ugovor do kraja tekuće sezone.

Bilić je četvrti trener koji je ove sezone otpušten iz nekog premijerligaškog kluba, nakon Frenk De Bura (Franck de Boer - Kristal Palas), Krega Šekspira (Craig Shakespeare - Lester) i Ronalda Kumana (Ronald Koeman - Everton).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.